Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki derbi Serie A

Juventus preživio pakao Napulja: Kukavička taktika Allegrija

U derbiju 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Juventus su odigrali 1-1 uz nastupe trojice hrvatskih igrača Maria Mandžukića, Ivana Strinića i Marka Roga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juve je poveo već u sedmoj minuti golom Samija Khedire na asistenciju Miralema Pjanića i potom se odlučio braniti. Do kraja poluvremena torinska ''Stara dama'' nije uputila niti jedan udarac prema suparničkim vratima. Domaćin je, pak, dominirao stvorivši nekoliko lijepih prilika, međutim, u prvom poluvremenu nije uspio svladati Gianluigija Buffona.

Početak drugog dijela donio je istu sliku. Napoli je napadao, a Juve se branio. U 61. minuti domaćin je potpuno zasluženo izjednačio. Dries Mertens je uposlio Mareka Hamšika koji je izašao sam ispred Buffona i zabio za 1-1. U 64. minuti Napoli je mogao sve okrenuti nakon velike pogreške Kwadwa Asamoaha koji je neoprezno vraćao loptu Buffonu. To je iskoristio Mertens, koji je uklizao ispred Buffona, no vratar Juvea je obranio. Mertens je u nastavku akcije iz blizine, ali praktički iz mrtvog kuta s korner linije pogodio vratnicu.

Mario Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Juventus premda je bilo upitno hoće li nastupiti. Napadač hrvatske vrste vratio se u Torino nakon utakmice protiv Ukrajine s upalom u lijevom koljenu. Mandžukić u četvrtak nije trenirao, međutim oporavio se do utakmice. Marko Pjaca će, nažalost, još mjesecima biti izvan stroja nakon operacije koljena.

Ivan Strinić je igrao za Napoli do 79. minute, dok je Marko Rog ušao u igru u 75. minuti umjesto Hamšika.

Ovo kolo obilježila su dvojica hrvatskih nogometaša, Mario Pašalić i Stipe Perica postigavši golove Milan i Udinese.

Pašalić je zabio pogodak za Milan koji je na gostovanju kod Pescare odigrao tek 1-1, dok je Perica zabio za Udinese u remiju 2-2 kod Torina.

Pescara je povela protiv Milana autogolom Gabriela Palette nakon velike pogreške vratara Gianluigija Donnarumme. Paletta je vratio loptu 18-godišnjem vrataru, kojem je lopta prošla preko noge i završila u mreži. Gosti su izjednačili u 41. minuti preko Pašalića koji se najbolje snašao u gužvi ispred gola. Bio je to njegov treći pogodak u prvenstvu ove sezone.

Milan je do kraja susreta dominirao, ali nije uspio probiti obranu ''fenjeraša'' Serie A.

Među strijelce se upisao i Perica, no to nije bilo dovoljno za pobjedu Udinesea koji je vodio 2-0 na gostovanju kod Torina. Za 1-0 je zabio Jakub Jankto u 50. minuti, Perica je u 68. minuti povisio na 2-0, svojim četvrtim golom ove sezone, no domaćin je uspio izjednačiti, a strijelci su bili Emiliano Moretti (70) i Andrea Belotti (83).

Na ljestvici vodi Juventus sa 74 boda, Roma ima 68 bodova, a Napoli 64 boda. Zadnje tri pozicije drže Crotone (17), Palermo (15) i Pescara (13). Palermo i Pescara su praktički otpisani, dok Crotone ima pet bodova manje od Empolija na 17. mjestu koji donosi spas.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider