Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepopravljivo svoj

Najšokantniji incidenti Erica Cantone: Udario suigrača, gađao suca i vlastite navijače, prijetio umirovljenjem...

Tijekom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, Erica Cantona bio je nogometna ikona zbog onog što je radio na terenu, ali mnogi ga pamte i po onom što je činio izvan terena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eric Cantona nikad se nije bojao reći što misli pa makar zbog toga izazvao i kontroverzu, kao što se nerijetko puta znalo događati.
Iako je Cantona najpoznatiji po svojoj karijeri u Engleskoj, tijekom svog boravka u Francuskoj izazvao je puno kontroverzi i pokrenuo mnogo disciplinskih postupaka.

Prvi prijestup dogodio se 1987. godine, kada je Francuz kažnjen zbog udaranja suigrača iz Auxerrea Bruna Martinija u lice.

Godinu dana poslije suspendiran je na tri mjeseca zbog grubog starta na igrača Nantesa Michela Der Zakariana.

Dok je igrao za Marseille, bacao je loptu na svoje navijače i vrijeđao ih. Također, loptom je gađao i glavnog suca pa je Marseille odlučio reagirati. Međutim, Cantona nije htio priznati krivnju te je čak najavio povlačenje iz nogometa sa samo 25 godina.

Kasnije se predomislio, ali taj trenutk ostao je kao jedan od šokantnijih u njegovoj karijeri.

Sve dok se 25. siječnja 1995. godine nije dogodio jedan od najvećih incidenata ikad viđenih na nogometnom terenu.

gol expired Bivši košarkaš objavio snimku: Tvrdi da u Srbiji ne smiješ više biti ni u svojoj garaži divider

Nakon što je isključen iz igre u gostima protiv Crystal Palacea, u trenutku dok je išao prema svlačionici stigla je uvreda jednog mladog navijača s tribine. Ogorčenim onim što je čuo, Canona se sjurio prema gledateljima te nogom udario navijača.

31. ožujka iste godine osuđen je na 120 sati humanitarnog rada, a poslije toga uslijedio je jedan od njegovih najpoznatijih i najzanimljivijih citata.

"Kad galebovi slijede koču, čine to zato što misle da će im baciti srdele u more", rekao je Cantona na izvanrednoj press konferenciji, ustao se i otišao bez daljnjeg obrazloženja, ostavivši sve okupljene novinare u čudu.

U Manchester Unitedu je toliko bio opsjednut pobjeđivanjem da je savršeno sažeo svoj stav o nogometu.

''Ne igram protiv određene momčadi, igram protiv ideje da izgubim.''

Iz nogometa se povukao sa samo 30 godina na kraju sezone 1996./97. Ali, povlačenjem u igračku mirovinu nije potpuno nestao s nogometne scene.

Okušao se i u filmskoj ulozi, u komediji Kena Loacha o poštaru Ericu koji je zapao u životnu krizu, a može mu pomoći samo duh omiljene nogometne zvijezde: Erica Cantone!

gol expired Ronaldova blagdanska čestitka pala u drugi plan zbog njenog dekoltea divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider