Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolski slučaj Soudani

Skandal uoči utakmice odluke: Igraču Reala poništili kaznu, Katalonija na nogama!

Katalonija je na nogama nakon kontroverzne odluke Komisije za žalbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kontroverzna odluka Komisije za žalbe potresla je Španjolsku uoči utakmice koja bi mogla odlučiti prvenstvo. Igraču Reala Nachu je nakon hitnog okupljanja komisije poništen žuti karton koji je dobio u utakmici protiv Seville i on će moći nastupiti u zaostaloj utakmici protiv Celte.

Nacho je zaradio žuti karton nakon sukoba s Correom; bio je to njegov peti akumulirani karton koji donosi suspenziju, a žalba Reala prihvaćena je samo nekoliko sati prije početka utakmice. Veliko je ovo pojačanje za momčad Zinedinea Zidanea koji ne može računati na Pepea i Carvajala, a bez Nacha obrana Kraljevskog kluba bila bi dodatno oslabljena.

Odluka je očekivano digla na noge Kataloniju. Katalonski Sport slučaj opisuje kao ''novi skandal u korist Reala'', a sumnjivo je i to što je Nacho otputovao s momčadi prema Galiciji. Prema katalonskim medijima, to je znak da je Real unaprijed znao odluku komisije, zbog koje je Nacho već drugi put u tjedan dana postao glavna tema španjolskog nogometa.

Mundo Deportivo donosi pregled svih 29 dosad podnesenih žalbi, od koji su samo četiri odobrene. Ova žalba je prva u kojoj je poništen žuti zbog svađe s protivnikom, što je službeni razlog zbog kojeg je Undiano Mallenco pokazao Nachu žuti karton.

Nakon ovog slučaja sasvim sigurno će se aktivirati priče o zakulisnim igrama u španjolskom nogometu. Barcelona uoči utakmice godine vjeruje da Celta, od koje su i sami izgubili, može šokirati Real na svom Balaidosu, a protiv obrane u kojoj bi vjerojatno zaigrao Danilo umjesto Nacha sigurno bi imali nešto više šanse. Nacho je u prošlom kolu bio strijelac i asistent, a ako tako bitnu ulogu odigra i protiv Celte, ova bi odluka mogla pokrenuti pravu buru u Španjolskoj. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider