Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
najteži poraz bayerna ikad!

Sjećate li se nezaboravnog finala i ludog preokreta Manchester Uniteda?

Uskoro nas očekuje veliko finale Lige prvaka u kojem će se sastati Real Madrid i Juventus. Ususret tom dvoboju prisjetimo se finala iz Barcelone 1999. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iduće subote, 3. lipnja, u Cardiffu se igra finale Lige prvaka u kojem će se sastati aktualni prvak Europe Real Madrid i talijanski gigant Juventus. Finala Lige prvaka uglavnom se igraju krajem svibnja, a dok čekamo veliki okršaj Reala i Juvea vratimo se unatrag 18 godina, te finala na Nou Campu, gdje su se sastali Manchester United i minhenski Bayern.

Teško je riječima opisati što se dogodilo u samoj završnici utakmice, koju je Manchester United dobio rezultatom 2:1. Bayern je imao sve na svojoj strani, rezultat, prilike i statistiku, no u manje od 100 sekundi sudačke nadoknade United je poraz pretvorio u pobjedu!

Bavarci su rano poveli. Mario Basler zabio je u 6. minuti prvog poluvremena, a Bayern je nakon toga imao još pregršt prilika da prelomi utakmicu. Mehmet Scholl i Carsten Jancker pogađali su okvir gola, dok je ostale pokušaje nogometaša njemačke momčadi sjajno branio Peter Schmeichel. Nogometna poslovica kaže "ako ne realiziraš dobre prilike, primaš gol". To je Bayern najbolje osjetio na svojoj koži.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson imao je na klupi ne jednog, već dva ubojita džokera. Teddyja Sheringhama uveo je u 67. minuti, a Ole Gunnar Solskaera u 81. Sheringham je zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade, a Solskjaer u trećoj za čudesan i vjerojatno neponovljiv preokret Crvenih vragova.

Mnogi se slažu da je Bayernu, u 117 godina postojanja, taj poraz najteže pao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider