Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska kolonija u Sloveniji

Od ponora do vrha za samo pet godina: Igrali treću ligu, a sada su osigurali jesen u Europi

Hrvatska kolonija u slovenskom prvoligašu osigurala je nastup u grupnoj fazi europskog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige Mura je pobijedila Žalgiris s 1:0 i osigurala prolaz u play-off protiv Sturma iz Graza.

Prva utakmica završila je bez pogodaka, tako da je pogodak Žige Kousa u 12. minuti susreta bio dovoljan za veliki europski uspjeh slovenske momčadi.

S ovom pobjedom, Mura je postala tek druga momčad u povijesti slovenskog nogometa koja je osigurala nastup u grupnoj fazi europskog natjecanja, a hoće li to biti Europska liga ili Konferencijska liga, saznat ćemo za dva tjedna.

Za samo šest dana, 19. kolovoza na svom stadionu u Murskoj Soboti, slovenska momčad igra prvu utakmicu 4. pretkola Europske lige, dok se uzvratna utakmica igra tjedan dana kasnije.

gol expired Matjaž Kek u društvu novog pojačanja gledao pobjedu Rijeke: Stasiti napadač danas potpisuje ugovor divider

U slučaju poraza od austrijske momčadi koja ima status favorita, Mura nastavlja natjecanje u grupnoj fazi Konferencijske lige. Bez ikakve dvojbe, to je veliki uspjeh za slovenskog prvaka koji je prije samo pet godina igrao treću slovensku ligu.

Samo tri godine u prvoj ligi trebale su im da osvoje prvi naslov prvaka u svojoj povijesti i to na senzacionalan način. U posljednjem kolu svladali su favorizirani Maribor s 3:1, a veliku pobjedu donijeli su im upravo hrvatski nogometaši.

Za 2:1 zabio je Mihael Klepač, a konačnih 3:1 postavio je Luka Bobičanec i veliko slavlje moglo je početi.

gol expired Dominatna predstava Rijeke za prolaz u play-off: Nakon crvenog kartona razbili Škote, sad ih čekaju Grci divider

Na klupi slovenskog prvaka sjedi Ante Šimundža koji je rođeni Mariborčanin, ali podrijetlo vuče iz okolice Splita.

Od hrvatske kolonije u Murskoj Soboti, u klubu su Matko Obradović, Marin Karamarko, Luka Bobičanec, David Đurak, Andrija Filipović i Mihovil Klepač.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider