Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mou i pep 2. dio

Mourinho se osjeća izdanim, igrači zapanjeni njegovom odlukom

Dan uoči novog okršaja s Pepom Guardiolom nema mira za Josea Mourinha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bura nakon poniženja u nekad njegovoj kući, na Stamford Bridgeu, još se nije stišala, a već ga čeka novi veliki gradski derbi sa Cityjem. Prvu bitku za Manchester dobio je Guardiola očitavši Mourinhu pravu malu lekciju nasred Old Trafforda, no brzo je Portugalac dobio priliku za uzvrat u osmini finala Liga kupa u srijedu navečer.

Pobjeda u najmanje važnom natjecanju u sezoni neće donijeti puno Mourinhu, ali bi ipak stigla neka zadovoljština nakon svega što je doživio otkad je na klupi Manchester Uniteda. Ovaj visoki poraz od Chelseaja, kojeg smo objasnili u taktičkoj analizi, možda je i vrhunac nakon kojeg bi se moglo razvedriti nebo iznad crvenog dijela grada.

No pitat će se nešto i City odnosno Pepa Guardiolu koj također traži izlaz iz krize koja traje pet utakmica u nizu. Tko izgubi produžit će krizu dok pobjednik može barem malo odahnuti.

A uoči derbija iz tabora Uniteda nema dobrih vijesti. Mourinho se opet zatvorio u sebe i traži navodnu ''krticu'' koja pušta informacije u javnost. Malo prerano, rekli bismo jer takav scenarij već viđen u prošlim njegovim trenerskim avanturama trebao bi krenuti nešto kasnije. No ovaj put kriza je stigla brže nego što se itko nadao.

Hoće li izazvati pozitivnu reakciju igrača?

Ugledni Times donosi priču kako odnos Portugalca s igračima nije baš najbolji. Štoviše, britanski dnevnik piše kako su nogometaši Uniteda zapanjeni Mourinhovim distanciranjem u klupskom kampu u Carringtonu. On je navodno uvrijeđen zbog postojanja spomenute ''krtice'' i zadnjih dana ne sudjeluje na treninzima koje isključivo vodi njegov pomoćnik Rui Faria. Možda želi izazvati mali šok kod igrača uoči derbija, to je nekako najlogičnije objašnjenje.

Times kao svoj izvor navodi osobu blisku jednom iskusnijem igraču Crvenih vragova. Mourinho je ili u svom uredu ili iz daljine promatra trening. Šalje poruku igračima kako nije zadovoljan s onime što pružaju i trenutno je daleko onaj idealan ''mourinhovski'' scenarij u kojem je grupa homogena, a on ih hrani pričama kako su svi protiv njih, od sudaca do medija.

Nakon LVG-a nadali su se nečem drugom

Igrači su pak jako iznenađeni odnosom svog šefa iz razloga što su nakon Van Gaala očekivali ipak nešto prisniji odnos. Mourinho je majstor za stvoriti osjećaj zajedništva u svlačionici, no trenutno je situacija potpuno suprotna.

Engleski mediji pitaju se kako će na takav način pronaći idealnu poziciju za najskupljeg nogometaša svijeta Paula Pogbu ili pak pronaći igru u kojem će Zlatan Ibrahimović dobiti ipak nešto više lopti. Također, pitaju se je li Henrikh Mkhitaryan uopće bio njegova želja jer čovjek je potpuno zdrav već dva, tri tjedna, ali nije ni blizu momčadi.

Igrači još ne mogu zaboraviti omalovažavanje Lukea Shawa pred kolegama, a sigurno im nisu dobro sjele ni optužbe za ''nevjerojatne pogreške'' na Stamford Bridgeu. Naopako je za Josea krenula priča u Unitedu, potreban mu je neki veliki obrat, bilo što da usmjeri sve veću negativnu energiju u svoju korist i krene napokon u zidanje onog zbog čega su ga i pozvali na Old Trafford.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider