Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nogomet otišao kvragu"

Gospodski potez Mourinha nakon sramotnog otkaza Ranieriju

Leicester City odlučio je uručiti otkaz treneru koji je prije manje od 10 mjeseci klubu donio prvi naslov prvaka engleske Premierlige u povijesti

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo devet mjeseci nakon što je Claudio Ranieri napravio pravo nogometno čudo i s Leicester Cityjem osvojio englesku Premierligu (po prvi put u klupskoj povijesti) uprava Lisica odlučila je povući po mnogima sramotan potez! Uručila je otkaz simpatičnom Talijanu koji je momčad koja je uoči lanjske sezone bila jedna od kandidata za ispadanje iz lige učinio šampionskom.

Lisice ove sezone igraju jako loše, trenutno su tek 17. momčad Premierlige i samo ih bod dijeli od zone ispadanja. Prošlog su tjedna ispale iz FA Cupa od trećeligaša, dok je ovog tjedna uslijedio poraz u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u gostima kod Seville. Sve to dovelo je do sramotne i neoprostive odluke kluba da uruči otkaz Ranieriju.

Je li Ranieri trebao dobiti otkaz u Leicesteru?

Ukupno glasova:

Ovakvu su odluku mnogi doživjeli kao pravi šok, pogotovo bivši nogometaš tog kluba, a danas jedan od vodećih analitičara i komentatora - Gary Lineker.

"Nakon svega što je Claudio Ranieri napravio za Leicester City uprava kluba odlučila ga je smijeniti. To je neobjašnjivo, neoprostivo i naprosto tužno. Nogomet je otišao kvragu", napisao je na profilu svoje društvene mreže Lineker.

Za riječ se javio i karizmatični Jose Mourinho, a Portugalac je također bio zgrožen zbog donesene odluke.

"Prvak Engleske i FIFA-in trener godine. Otpušten! To ti je taj moderni nogomet Claudio. Samo se nastavi smijati. Nitko ne može obrisati povijest koju si ispisao", napisao je Mourinho pored fotografije na kojoj on i Ranieri stoje zagrljeni i nasmijani.

Reakcija na otkaz je mnogo i sve su više-manje iste: šok, nevjerica, razočaranje, tuga... Sjajni trener pognute glave napušta King Power stadion, ali ne svojom voljom već voljom pohlepnih tajlandskih vlasnika koji za riječ lojalnost očito još nisu čuli...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider