Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će jose izmisliti?

Mourinho "uništio" Pogbu: Bitka za Manchester bez najvećih zvijezdi Uniteda

Novi jaki udarac u borbi za mjesto u Ligi prvaka zadobio je Manchester United i njegov menadžer Jose Mourinho.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak je na rasporedu mančesterski derbi, utakmica u Premierligi koja bi mogla dati puno odgovora u utrci za mjestom koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka. Prema aktualnoj situaciji prva dva mjesta su praktički sigurna. Chelsea je blizu naslova prvaka, Tottenham će gotovo sigurno biti drugi.

Liverpool je trenutno treći sa 66 bodova, City je četvrti s dva boda i dvije utakmice manje od Redsa, a odmah iza je i United s bodom manje od gradskog rivala, te također dvije utakmice manje od Liverpoola. Ne smijemo zaboraviti ni Arsenal koji ima čak tri utakmice manje od Liverpoola, te po dvije od Cityja i Uniteda, ali i velikih devet bodova zaostatka za Redsima.

United je prošlog ljeta platio rekordan iznos za dovođenje Paula Pogbe u svoje redove, stigao je i Zlatan Ibrahimović, te još nekoliko ozbiljnijih igrača poput Mhitarjana i Bailyja. Stoga peto mjesto, koje ne vodi iduće sezone u Ligu prvaka, nije ni najmanje zadovoljavajuće za menadžera Josea Mourinha, koji će u susret na Etihad istrčati bez nekoliko najboljih igrača. Ibrahimović, Juan Mata i Marcos Rojo otpali su još prije nekoliko dana, a najnoviji igrač na listi ozlijeđenih je Pogba!

"Idemo s onim što imamo. Moramo se boriti. Vjerujem dečkima i idemo u goste sa svime što imamo na raspolaganju. Borit ćemo se do posljednje sekunde. Dečki su veliki borci", rekao je Mourinho.

Podsjetimo, nakon što je Pogba izašao pred kraj utakmice protiv Burnleyja, Mourinho je nakon toga rekao da je "mrtav". Francuz je do sada u ovoj sezoni nastupio u 47 utakmice, te je uglavnom sve igrao od prve do posljednje minute.

I ako ne uspije kroz Premierligu do mjesta u Ligi prvaka, United ima priliku to ostvariti kroz Europa ligu. Pobjednik dobiva direktnu ulaznicu za skupinu Lige prvaka, a Unitedu su za to potrebne još tri pobjede. Crveni vragovi igraju u polufinalu protiv Celte, a onda će ako prođu igrati protiv pobjednika dvoboja Lyon - Ajax.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider