Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
transferni trokut

Prometno u Atleticu: Kalinić odlazi spašavati posrnuli klub, stiže napadač Chelseaja

Nikola Kalinić bi nakon pola sezone mogao napustiti Atletico Madrid.

Galerija Nikola Kalinić slavi pogodak (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) +3 Alvaro Morata (Foto: AFP)

Monaco je prije manje od dvije godine bio prvak Francuske i polufinalist Lige prvaka, a danas se, nakon rasprodaje gotovo cijele momčadi, bori za ostanak u francuskoj Ligue 1, u kojoj trenutno zauzima predzadnje mjesto.

Klub iz Kneževine stoga želi u zimskom prijelaznom roku osnažiti momčad iskusnim pojačanjima koja bi mladoj momčadi pomogla u očuvanju prvoligaškog statusa. Jedno od tih pojačanja je, prema pisanju France Footballa, 31-godišnji hrvatski napadač Nikola Kalinić.

Kalinić ima status rezerve u madridskom Atleticu, a u odsustvu ozlijeđenog Diega Coste upisao je pet startova i dva gola u španjolskoj Primeri, dok je jedan dodao u Kupu kralja. Ukupno je u polusezoni za Atletico upisao 16 nastupa. Monaco bi ga doveo na posudbu s opcijom kupnje.

Monaco je već dogovorio dolazak iskusnog bundesligaškog stopera Nalda i Cesca Fabregasa. Fabregasu ugovor s Chelseajem istječe na kraju sezone, ali njegov bivši suigrač iz Arsenala i trener Monaca Thierry Henry želi ubrzati posao i dovesti ga već ove zime.

Atletico našao novog napadača u Chelseaju, koji već ima spremne zamjene

Atletico je već pronašao igrača koji će popuniti mjesto koje bi ostalo prazno odlaskom Kalinića. Radi se o napadaču Chelseaja Alvaru Morati, koji se i ove sezone muči u redovima londonskog kluba.

Morata bi prvo došao na posudbu, ali Atletico je zainteresiran i za kupovinu na kraju sezone, piše engleski Independent, koji otkriva da su predstavnici Atletica već posjetili London i raspitivali se oko španjolskog napadača.

Chelsea umjesto Morate planira dovesti 26-godišnjeg napadača Bournemoutha Calluma Wilsona, strijelca devet prvenstvenih golova ove sezone, ili napadača Milana Gonzala Higuaina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider