Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogući sastav dinama

Tko će igrati u prvih 11 i što sprema Jakirović? Ovo su zamjene za otišle reprezentativce

Dinamov novi trener Sergej Jakirović imat će svoju premijeru protiv Sparte Prag.

Sergej Jakirović (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Nogometaši Dinama danas će na Maksimiru dočekati Spartu Prag na posljednjoj prepreci uoči skupina Europske lige. Družina Sergeja Jakirovića proživjela je puno šokova u zadnjih nekoliko dana i nema vremena za novi veliki reset.

Novi šef vjerojatno neće puno petljati u sustavu i postavi, jedino što ćemo valjda vidjeti na njegovoj premijeri bit će njegove sitne korekcije u stilu igre. Dvije će morati napraviti silom prilika jer su Josip Šutalo i Dominik Livaković odigrali svoje posljednje minute za Modre.

Dominik Livaković Fenerbahče potvrdio dolazak Dominika Livakovića! divider

Šutalo je odmah dan nakon utakmice, objavljeno je, otišao u Ajax, dok je Livaković novi igrač turskog Fenerbahčea. Hrvatskog reprezentativnog braniča zamijenit će vjerojatno Dino Perić, koji je i ranije držao status prvotimca, odnosno Ivan Nevistić koji je već dugo u klubu.

U ostalim slučajevima Jakirović također ne bi trebao imati previše dvojbi, svega nekoliko, a jedna od njih je i ona gdje koristiti Roberta Ljubičića. Veznjak Modrih igrao je po potrebi lijevog beka, sad je tu Ukrajinac pa treba vidjeti je li Sergej Jakirović više klub "Ljubičić na beku" ili "Ljubičić veznjak".

Dominik Livaković i Arijan Ademi Dinamo ostao bez kapetana i želi vratiti legendu: Sad se zna tko im kvari spektakularni posao divider

U prvom slučaju, Mihaljčenko će na klupu, a u drugom Bulat, dok će Ljubičić vrlo vjerojatno zaigrati. U slučaju da on dobije pauzu i odmor, ranije spomenuti dvojac će zaigrati od prve. Taj slučaj nije isključen jer se nije dogodio praktički cijelu sezonu.

Ozbiljnijim minutama od prve eventualno se mogu nadati još Boško Šutalo i Josip Drmić, koji ih kod Bišćana nisu dobili, a kvalitetom bi mogli najprije, kad pogledate čime novi šef raspolaže na klupi.

Također, za razliku od Bišćana, moći će računati na novopristiglog Luku Stojkovića. On bi čak mogao dobiti svoje prve minute, ali s klupe s obzirom na to da se nagađa kako bi njegov puno poznatiji imenjak Ivanušec trebao otići u Feyenoord poslije uvodne utakmice s Česima.

Nevistić – Moharrami, Ristovski, Perić, Mihaljčenko – Ljubičić, Mišić – Špikić, Baturina, Ivanušec – Petković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider