Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lider momčadi

Dinamova meta iz Crvene zvezde napokon se oglasila o transferu

Nogometaš Crvene zvezde Mitchell Donald nije baš utješio navijače beogradskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srpskim se medijima nedavno pojavila informacija kako je Dinamo na popis svojih želja za šoping stavio još jednog stranca. Radi se o Nizozemcu Mitchellu Donaldu i ništa tu ne bi bilo čudno da on nije nogometaš Crvene zvezde. A takvi su mogući transferi uvijek zanimljivi.

Da Zdravko Mamić u stvarnosti nije otišao iz Dinama dokazuju i njegove izjave u srpskim medijima. Za Informer je izjavio kako je Donald na Dinamovoj šoping listi što dokazuje da ''savjetnik'' i dalje vodi glavnu riječ u klubu. E sad je li nogometaš Crvene zvezde uistinu želja Modrih ili se radi o nekim menadžerskim igrama vidjet ćemo u prijelaznom roku.

''To su samo glasine, nitko sa mnom o tome nije razgovarao. Koncentriran sam samo na Crvenu zvezdu'', poručio je Donald kojem bi klub trebao ponuditi novi ugovor.

''U ovom trenutku o tome ne pričamo, fokusiran sam samo na posao. Dajem sve za Crvenu zvezdu, a što će se dogoditi u budućnosti, dogodit će se'', rekao je Nizozemac za Novosti.

No ipak ostavlja mogućnost za transfer.

''Naravno, ja volim Zvezdu, lijepo mi je u Beogradu. Ali u nogometu se nikad ne zna. Ne mogu reći da nikad neću otići.''

Sigurno je bolji od Jonasa

Mitchell Donald igra na poziciji zadnjeg veznog i na Marakani se nametnuo kao lider momčadi. Nakon suspenzije Arijana Ademija Dinamo takvog igrača nema. Na posudbu iz Brazila je doveo Jonasa koji nije puno pokazao osim da zna udarati, što mu se itekako tolerira u HNL-u dok u europskim utakmicama brzo zaradi žuti karton.

Ukoliko Donald uistinu stigne na Maksimir neće se voditi kao stranac kojih je u klubu sedam (Henriquez, Sigali, Jonas, Fernandes, Soudani, Hodžić, Gojak). No Modri ionako ne trebaju brinuti jer je HNS preko noći u tišini izmijenio ''Pravilnik o nogometnim natjecanjima'' te povećao broj stranaca koji mogu igrati u hrvatskim klubovima (koji nisu hrvatski državljani ili državljani zemalja EU).

Sada ih hrvatski klubovi mogu imati čak osam umjesto dosadašnjih šest. Zamislite da u nekoj ozbiljnijoj ligi neki ozbiljniji nogometni savez ovako nešto napravi usred sezone bez da obavijesti javnost, čak i klubove da će to napraviti. Povećanje broja stranih nogometaša jedno je od najvažnijih pitanja za neku ligu, a u HNS-u se to odradi eto tek tako.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider