Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Mišković "poludio": Je li Rijeka teško oštećena? Je li sudac spašavao prvenstvo i Modre?

Rijeka je u jednom od najuzbudljivijih derbija HNL-a posljednjih godina izvukla remi (1:1) na Maksimiru i zadržala šest bodova prednosti u odnosu na Dinamo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Filip Bradarić zabio onu veliku šansu u posljednjim minutama utakmice, moglo bi se reći da je Rijeka stavila jednu ruku na titulu prvaka. Ali, i ovako je Rijeka napravila veliki posao na Maksimiru, ostala je neporažena, u završnicu jesenskog dijela sezone ulazi sa šest bodova prednosti i nabildanim samopouzdanjem. 

Rijekina bodovna prednost nije beznačajna, ali čini nam se da je podjednako važno to što je remijem na Maksimiru probila psihološku barijeru. Rijeka je sama sebi ove sezone dokazala da se u izravnim dvobojima s Dinamom može ne samo nositi nego i biti bolja. 

Rijeka ima gard prvaka

Čini se da je momčad Matjaža Keka konačno stekla gard prvaka, što morate imati ako želite skinuti desetljetnog neprikosnovenog vladara HNL-om.

Gledali smo uzbudljivu pa i infarktnu utakmicu, u kojoj su obje momčadi imale svoje šanse i mogle su slaviti u derbiju. Dinamo je stvorio više izglednih šansi, ali Modri nisu imali rješenje za raspoloženog Andreja Prskala, koji je vjerojatno bio prvo ime utakmice. 

Iako smo gledali zanimljivu i šansama bogatu utakmicu, ne sumnjamo kako će se sljedećih dana najviše pisati i pričati o kriteriju suđenja Ante Vučemilovića-Šimunovića. To se može nazrijeti po brojnim komentarima koji pljušte sa svih strana. U fokusu će biti isključenje napadača gostiju Alexandera Gorgona sredinom drugog poluvremena kod rezultata 1:0 za Rijeku, ali i situacija u prvom poluvremenu kada su Modri tražili jedanaesterac nakon što je Bradarića lopta pogodila u ruku.

Sudac promijenio kriterij nakon vodstva gostiju?

Strijelac i najopasniji igrač Rijeke dobio je dva žuta kartona u razmaku od nekoliko minuta, a isključujući će zacijelo biti u središtu svih analiza. Je li to bio start za žuti karton i je li Vučemilović-Šimunović pomogao u tom trenutku grogiranim Modrima i spasio prvenstvo? Raspravljat će se i o tome je li Vučemilović-Šimunović naglo promijenio kriterij suđenja nakon što je Rijeka povela? Ukratko rečeno – je li sudio tendenciozno u korist jedne momčadi? 

Pitanje za raspravu, posebice ako analize pokažu da je bio jedanaesterac za Dinamo. Teško je bilo što decidirano zaključiti netom nakon utakmice, onako na prvi dojam i bez odgledanih snimki, jer ključne situacije nisu čiste kao sunce. Za konačnu ocjenu potrebna je temeljitija analiza, treba još jednom pogledati utakmicu i proanalizirati sporne situacije. 

Sudeći po brojnim komentarima na društvenim mrežama, lako je nazrijeti da će suđenje izazvati velike polemike i nezadovoljstvo Riječana, koje će se samo nakalemiti na odluku o suspenziji Franka Andrijaševića na tri utakmice, a koja je izazvala veliku buru.

Mišković dao ostavku na sve funkcije u HNS-u!

Da će to tako biti potvrđuje i vijest da je predsjednik Rijeke Damir Mišković zbog suđenja u derbiju dao ostavku na sve funkcije u HNS-u. Javio se ljutit kao ris telefonski iz Afrike i dao ostavku.

"Hvala Vučemiloviću i sucima na suđenju, podnosim ostavku na sva mjesta u HNS-u", kazao je u telefonskom razgovoru za Radio Rijeku.

Derbi će, dakle, ostaviti dugačke repove. Šteta, jer gledali smo doista odličnu utakmicu.

Kako god, Rijeka je održala solidnu bodovnu prednost, ima prednost u odnosu na Dinamo i u međusobnim ogledima, što na kraju može biti od velike važnosti, te se može reći da ima sve u svojim rukama. Ako Rijeka nastavi igrati kao u dosadašnjem dijelu sezone, teško da će je uzdrmani Dinamo ili bilo tko drugi zaustaviti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider