Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rijeka neće divljati"

Mišković odgovorio na Mamićeve poruke nakon finala

Logično, suočio se s pitanjem o izjavi "savjetnika" Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Rijeke Damir Mišković iznio je svoje dojmove i otkrio razmišljanja vezana uz budućnost novog hrvatskog prvaka i osvajača Kupa u kišnom Varaždinu.

"Najmanja stvar je što smo pokisli. Pokisli smo puno truda i znoja ove godine svi zajedno tako da je ovo samo lagano hlađenje", dobro raspoložen bio je Mišković.

Na upit kako komentira prijetnju "savjetnika" Dinama Zdravka Mamića, čelni čovjek Rijeke je odgovorio:

"Ja mislim da trebamo, ono što sam rekao, respektirati i Dinamo i Hajduk i Osijek i Rijeku. Ove godine mi smo bili bolji sigurno."

"Ponavljam opet da je Dinamo za svih nas, a pogotovo za Rijeku, jedna druga razina u organizaciji i budžetu. Sigurno će nama biti teško suprotstaviti se dogodine jednom takvom Dinamu na takav način. Ali, bar dok sam ja ovdje mi ćemo pokušati sve da se uvijek trudimo i budemo bolji i pokušati jednostavno pobijediti ako je moguće. Ako nije, Rijeka je zadovoljna što je u vrhu hrvatskog nogometa", podvukao je Mišković.

Glavno pitanje vezano uz Rijeku trenutno je novi ugovor za Matjaža Keka koji još nije potpisan. Tu je Mišković bio dosta opširan.

"Dogovorio sam se s Kekom"

"Pitajte njega za ugovor, još nije prošao 15. lipnja, ne brinite se. Prvi ćete znati kad bude potpisao. Jednostavno nismo htjeli ometati cijeli ovaj rad da bi zadovoljili ne znam što. Ja i on smo se dogovorili i ja tu ne vidim zbilja nikakvih problema da nastavimo ovim putem. Moramo sjesti i vidjeti kakva će biti strategija za narednih pet godina", rekao je pa nastavio:

"Ja, kao predsjednik Rijeke, vam garantiram da neće biti divljanja, igrat ćemo i dalje kako igramo, imat ćemo isti budžet jer to su naši realni, napregnuti okviri. Nemojte očekivati od Rijeke da kupuje igrače od 5, 10 ili 15 milijuna eura ili plaćati plaće od milijun eura. Mi ćemo ostati dosljedni, nama je nagrada igrati u Europi. Ovo što se desilo ove godine je zbilja čudo, a to je više od nagrade. To je nešto fantastično za Rijeku poslije 100 godina. Da je lako, netko bi osvojio prije mene."

Vrlo brzo (petak, 14. srpnja) počet će nova sezona...

"Definitivno nas čeka jak Hajduk, jak Osijek i superjak Dinamo, a Rijeka će pokušati svojim putem kao i do sada."

Posebnih premija za Rijekine prvotimce za osvajanje Kupa neće biti.

"Nema posebne nagrade, oni imaju svoj pravilnik. Vjerujte, imaju dobre plaće i dobre premije."

Na koncu se Mišković još jednom suočio s pitanjem vezanim uz Mamićeve izjave.

"Nisam čuo što je točno čovjek izjavio, a ja se ne bavim time. Svatko ima pravo reći što misli u tom trenutku. Ja samo mogu reći da ove dvije utakmice su Dinamovi ljudi bili prema nama fer, a ne znam što se događa iza kulisa."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider