Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zakon se mora provoditi

Baš i neće ići kako je HNS zamislio: Sportska inspekcija kreće u nadzor!

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta oglasili su se nakon najava iz HNS-a kako neće poštovati novi Zakon o sportu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je danas istekao rok za prilagodbu novom Zakonu o sportu, Sportska inspekcija će, sukladno Zakonu o sportskoj inspekciji provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, poručili su iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS).

Ministarstvo će to činiti neovisno o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, usvojenog u Hrvatskom saboru 15. srpnja 2015. godine, kojeg je uputio Hrvatski nogometni savez.

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović na press konferenciji je, između ostalog, dao do znanja kako u Hrvatskom nogometnom savezu neće poštovati novi Zakon o sportu.

"Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta uvijek se zalagalo protiv bilo kakvog miješanja politike u sport, te će u tom smjeru i dalje nastaviti inzistirati. Ministarstvo osigurava preduvjete za zakonito funkcioniranje i za razvoj, kako profesionalnog tako i amaterskog sporta, i poduzeti će sve kako bi sport bio transparentna djelatnost u kojoj bi se sve "utakmice" rješavale na sportskim borilištima a ne pri pravosudnim tijelima", poručili su iz MZOS-a, uz dodatak:

"Sport treba biti primjer fer i poštenog natjecanja za one koji se njime bave i za one koji u njemu uživaju kao gledatelji."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider