Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šest klubova u borbi

Milan srušio Lazio i dodatno zakomplicirao bitku za Ligu prvaka, bivši Vatreni vraća se u elitu

Milan je slavljem protiv Lazija skočio na četvrto mjesto Serie A, dok je Badelj postigao pogodak za povratak Genoe u elitni rang talijanskog nogometa.

Slavlje igrača Milana (Foto: Afp)

Nogometaši Milana svladali su na San Siru Lazio 2:0 (2:0) u prvoj utakmici 34. kola talijanske Serie A.

Ismael Bennacer je u 17. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a u 29. minuti Theo Hernandez je udvostručio prednost Milana i postavio konačnih 2:0.

Ante Rebić je u pobjedničkoj momčadi u 69. minuti zamijenio Oliviera Girouda, dok je kod Lazija Toma Bašić u 68. minuti ušao umjesto Sergeja Milinković-Savića.

Dion Beljo VIDEO Beljo zabio golčinu u Bundesligi: Protivnici su samo raširili ruke divider

Milan je 17. pobjedom u sezoni došao do 61 boda i skočio na četvrto mjesto. Inter je bod iza Milana, ali ima utakmicu manje. Ispred Milana su novi prvak Napoli sa 80 bodova, Lazio sa 64 i Juventus sa 63.

Od 18 sati Roma je domaćin Interu, a u 20.45 sati započet će dvoboj Cremonesea i Spezije.

Genoa će se sljedeće sezone, nakon samo jedne godine provedene u Serie B, vratiti u elitu Serie A zahvaljujući subotnjoj pobjedi protiv Ascolija (2:1) kojom je osigurala jedno od prva dva mjesta.

Drugi pogodak za Genou dao je bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj, dok je vratar Adrian Šemper ostao na klupi.

Jan Tratnik Šok pred početak Giro d'Italia: Automobil udario slovenskog biciklista, završio na haubi divider

Dva kola prije kraja regularnog dijela Grifoni, što je nadimak ligurskog kluba, imaju osam bodova više od trećeg Barija. Genoa se tako priključila Frosinoneu, koji je u ponedjeljak matematički potvrdio svoj povratak u najjaču ligu talijanskoga nogometa.


Treća ulaznica za elitu bit će podijeljena na kraju završne faze, koja će se odnositi na šest momčadi koje će završiti od trećeg do osmog mjesta regularnog dijela sezone.

Ipak ništa od derbija della Lanterna

Genoa, koju od prosinca trenira bivši talijanski reprezentativac Alberto Gilardino (40), vraća se u Serie A, dok će drugi klub iz Genove, Sampdoria, trenutno zadnja u prvoj ligi, vjerojatno ispasti.

Genoa Cricket and Football Club povijesni je klub talijanskog nogometa, utemeljen 1893. Prvo talijansko prvenstvo osvojio je 1898. i ima ukupno devet naslova, od kojih posljednji datira prije gotovo jednog stoljeća (1924) .

Andrej Kramarić VIDEO Kramarić lukavim potezom upisao svoj 10. pogodak u sezoni, vratar nije mogao sakriti frustraciju divider

Klub je 1990-ih pao u Serie B. Kupio ga je i restrukturirao talijanski poduzetnik Enrico Preziosi 2003., vratio se u prvu ligu 2007. gdje je ostao do ispadanja u svibnju 2022. Preziosi je prodao klub u rujnu 2021. godine američkom fondu 777 Partners.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider