Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napolijev recept

Povratak posrnulih divova: Milanski velikani kupuju otpisane zvijezde Reala

Milan i Inter na krilima kineskih milijuna žele očerupati drugu momčad Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je klub s vjerojatno najvećom širinom na svijetu. Na klupi Kraljevskog kluba sjede igrači koji bi u većini drugih klubova bili nositelji igre, pa je stoga logično da neki od njih, svjesni svoje kvalitete, nisu zadovoljni takvim statusom i na ljeto žele promijeniti sredinu.

Takvu situaciju žele iskoristiti Milan i Inter, gradski rivali koji traže povratak u vrh na krilima kineskih milijuna. Milanski Derbi della Madonnina ove je sezone zbog novih vlasnika preimenovan u ''Derbi della Kina'', a ako oni ostvare svoje ciljeve u ljetnom prijelaznom roku ovaj veliki derbi sljedeće bi sezone mogao biti pravi spektakl.

Milan slaže jaku momčad

Milan je prvi krenuo u akciju: već su zakaparili obrambene igrače Matea Musacchija iz Villarreala i Ricarda Rodrigueza iz Wolfsburga, a sredinu će pojačati sjajni Atalantin 20-godišnjak Franck Kessie. Čeka se još samo šlag na tortu – spektakularno pojačanje u napadu za koje su pripremili najviše novca, a koje osim golova mora vratiti klubu dašak glamura iz zlatnih godina.

Navijači su zazivali Andreu Belottija, Torinovog hit napadača koji je veliki navijač Milana. Međutim, Torino je, prema pisanju talijanskih medija, izvjesio cijenu od čak 100 milijuna eura što je ohladilo čelnike Milana. Oni su se okrenuli planu B – dovođenju Alvara Morate.

Nije novost da je Morata nezadovoljan statusom u Realu i da je na izlaznim vratima kluba. Iako se kao njegova najizglednija destinacija spominjao Chelsea, prema pisanju Marce Morata je otputovao u Milan, a njegov transfer je vrlo blizu realizacije. Morata je sve dogovorio s novim klubom – zarađivat će oko 7,5 milijuna eura godišnje, a čeka se još samo dogovor klubova. Prva ponuda Milana iznosi 60 milijuna eura, ali Real se nada izvući više i približiti se iznosu od 75 milijuna.

Inter dovodi dva igrača Reala u paketu

Ne spava ni Milanov gradski Rival Inter koji želi dvojicu igrača Reala. Njihova glavna meta je James Rodriguez: talijanska Sportitalia javlja kako su pregovori već počeli, a početna ponuda Intera iznosi 42 milijuna eura. Takva ponuda očekivano nije dovoljna za igrača kojeg su platili 80 milijuna eura, ali klubovi su navodno blizu dogovora, a više će se znati nakon finala Lige prvaka u Cardiffu u kojem Real igra s Juventusom.

Rodriguez je već jednom bio blizu Intera; prošle sezone je Real prihvatio ponudu Intera, ali James je odlučio ostati i pokušati se nametnuti Zinedineu Zidaneu. Nakon što je češće bio na klupi nego na travnjaku, ovaj bi se transfer ipak mogao ostvariti, a u Interu vjeruju da će prestići Manchester United i potpisati kolumbijsku zvijezdu.

S njim bi u paketu trebao stići i Pepe. Portugalski superagent Jorge Mendes je zastupnik obojice igrača, a dolazak Jamesa vjerojatno bi povukao i dolazak Pepea. Portugalskom stoperu na kraju sezone istječe ugovor; bio je blizu odlaska u Kinu, ali taj je posao propao i Inter je sada u dobroj poziciji za potpisivanje Pepea. Navodno je već dogovorena i plaća od četiri milijuna eura godišnje. Dio novca Inter bi trebao zaraditi i prodajom Ivana Perišića.

Milan i Inter ovim bi transferima slijedili taktiku Napolija, kluba koji je svojedobno sastavio respektabilnu momčad kupovinom trojice Realovaca – Gonzala Higuaina, Raula Albiola i Jose Marije Callejona. Oni su bili vrlo bitni u usponu kluba u vrh talijanskog nogometa, a bit će zanimljivo vidjeti može li novi paket Realovaca vratiti stari sjaj jednom od najpoznatijih derbija u svijetu nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider