Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje za novu sezonu

Hrvatski reprezentativac potpisao trogodišnji ugovor s uglednim talijanskim klubom

Badelj dolazi u klub koji je prošle sezone u zadnjem kolu sačuvao prvoligaški status...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj (31), kao što je i najavljeno, karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Genoi s kojom je potpisao trogodišnji ugovor, objavili su u srijedu talijanski mediji.

Vrijednost transfera nije objavljena, a Badelj dolazi u klub koji je prošle sezone u zadnjem kolu sačuvao prvoligaški status.

Inače, Genoa je najstariji aktivni nogometni klub u Italiji. Odigrala je veliku ulogu u formiranju talijanskog nogometa. Još uvijek je jedan od najtrofejnijih talijanskih klubova, Devet puta je bila prvaka Italije, posljednji put daleke 1924.

Nekoć vrlo ugledni klub već duže vrijeme nema ozbiljnijih rezultata, posljednjih godinama uglavnom se bori za goli ostanak, a Badelj bi trebao pripomoći da konačno uplovi u mirnije vode.

Badelj igra u Italiji od 2014. godine, kada je stigao u Fiorentinu iz njemačkog HSV-a. Nakon četiri godine u Fiorentini u ljeto 2018. prešao je u Lazio s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

U Laziju je odigrao jednu sezonu u kojoj je imao skromnu minutažu, pa se je prošle sezone vratio na jednogodišnju posudbu u Fiorentinu. No, klub iz Firenze odbio je otkupiti njegov ugovor, a Lazio je pronašao novog kupca, a to je Genoa.

Prije odlaska u inozemstvo Badelj je pružao odlične partije u Lokomotivi i Dinamu, a za hrvatsku reprezentaciju skupio je 50 nastupa i zabio je dva gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider