Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nije ni za žuti''

Bilić ljutit, cijela Engleska razapela kontroverznog suca

West Ham Slavena Bilića izgubio je na svom terenu od Man Uniteda uz asistenciju suca Mikea Deana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jednom je Mike Dean ukrao show u Premierligi. Umjesto da se piše o Ibri, Payetu ili Pogbi nakon susreta West Hama i Manchester Uniteda svi su na ustima imali samo jednog čovjeka. Sudac kojem zamjeraju da previše voli biti u centru pažnje i koji svojim odlukama, najčešće penalima, zna razbjesniti navijače i menadžere, ovaj je put svojim potezom naljutio sve koji su gledali ovaj susret osim vjerojatno navijača mančesterskog Uniteda.

Već u 15. minuti je isključio domaćeg nogometaša Sofianea Feghoulija. Alžirac i Jones su krenuli žustro po jednu loptu te uklizali na isti način s jednakom podignutom nogom. Gostujući stoper je malo prije stigao do lopte nakon čega je uslijedio sudar. Jones se počeo previjati na terenu i Dean je izvadio crveni karton.

Engleski mediji složni su u tvrdnji kako je domaćin teško oštećen te kako je Dean donio potpuno krivu odluku. Na društvenim mrežama ga nisu štedjeli, neki su otišli toliko daleko da ga je Gary Neville počeo braniti odnosno nazvao je sramotnim pozive navijača da se Deanu zabrani suditi utakmice Premierlige. A isti taj Neville je također žestoko kritizirao suca u kao sukomenator u prijenosu.

Slaven Bilić je poznat kao trener koji vrlo aktivno sudjeluje u utakmici. Drugim riječima, postavlja svoje igrače po terenu, ali i gestikulira sucima te priča s kolegama menadžerima. Bila je ovo jedna od tih utakmica.

''Jako sam bio iznenađen. Znate mene, uvijek kažem kako je sucima teško i svaki put kad vidimo nešto na snimci kažem 'e da, ali suci nemaju to u stvarnom vremenu'. Rekao sam još za vrijeme utakmice četvrtom sucu i Mourinhu kako ne bih bio zadovoljan ni sa žutim kartonom. Feghouli rijetko radi prekršaje i da je dobio žuti upitao bih suca 'zašto tako rano u utakmici i to zbog ničega.''

Ono što su mnogi komentirali tijekom susreta rekao je Bilić.

''Jones je možda napravio gori start od Feghoulija. Ok, stigao je do lopte, ali to je bilo opasnije. Možda je njegova reakcija bila da spasi sebe'', rekao je hrvatski stručnjak koji potvrdio kako će se klub žaliti na isključenje zbog kojeg bi trebao dobiti tri utakmice suspenzije.

West Ham je izgubio, ali imao je veliku priliku povesti pri rezultatu 0:0 kada je Antonio promašio priliku ''jedan na jedan''.

''Neću reći da je ta odluka ''ubila'' utakmica, jer mi smo nastavili igrati dobro, ali prilično je utjecala jer nas je spriječila da im više zaprijetimo.''

Jose Mourinho je rekao kako mu nije žao West Hama jer se to događa u nogometu. Kaže kako su oni prvaci u lošim sudačkim odlukama na svoju štetu. Više se osvrnuo na ovaj ubitačni blagdanski ritam u Premierligi.

''Ovo nije bila dobra igra. Mislim da je u ovim uvjetima teško igrati nogomet, s 48 sati između utakmica. To je sjajno za navijače diljem svijeta, jer se nigdje u to vrijeme ne igra, ali za igrače je to jako naporno. Bilo je dosta grešaka jer igrači su bili preumorni. Tek smo proigrali kad sam uveo Matu i Rasforda'', poručio je Mourinho koji je upisao sšestu pobjedu u nizu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider