Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVI TOPNIK HNL-a

Mierez oduševio navijače Osijeka: "Postoji želja da ostanem, a u Osijeku se osjećam voljeno"

Najveće moguće ljetno pojačanje za Osijek bio bi ostanak dva ključna igrača, Darka Nejašmića i Ramona Miereza.

Ramon Mierez sa suigračima (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Ugodno iznenađenje priredio je NK Osijek novinarima pristupnim na konferenciji za medije pred susret protiv Hajduka.

Osim trenera Zekića, raspoloživ za pitanja bio je Ramon Mierez. Kako je to uistinu rijetkost, najveća zvijezda Osijeka dobila je veliki broj pitanja pa je ovo bila i jedna od najduljih Osijekovih pressica u posljednje vrijeme.

Već je zabijao na Poljudu i volio bi opet

Sve je počelo s pitanjem kako se El Toro osjeća pred odlazak na Poljud, što je stadion gdje je već pružao sjajne partije i zabijao.

"Naravno da želim zabijati golove na svakom stadionu jer sam napadač. Na Poljudu se osjećam super i svaku utakmicu dajem sve od sebe. Uvijek je bilo dobro kad sam igrao na Poljudu pa nadam se tako biti i sada", rekao je Mierez, koji je u prošlom susretu ponio i kapetansku vrpcu:

"Od drugih igrača sam vidio da biti kapetan ne znači samo nositi vrpcu. Naravno da sam se osjećao sjajno, ali svaki trening i utakmicu se trudim, pa što bude, bit će."

Probudio nadu u ostanak

Već u prethodnom pitanju upitan je za ostanak u Osijeku, na što se dio odgovora vjerojatno odnosio, no pitanje je u konkretnijem obliku došlo još jednom.

"Pitanje je to za sportskog direktora Josea Bota. Moj posao je odraditi ostatak utakmica na top nivou pa ćemo vidjeti. Osjećam se dobro kao i moja obitelj, znam da postoji želja da ostanem, ali vidjet ćemo što će se dogoditi na ljeto", probudio je nadu navijačima.

Spomenut mu je i podatak kako je igrač s najviše skrivljenih prekršaja u ligi, što bi mogao biti znak da suci ne toleriraju njegov način igre.

"Ne želim se petljati u to. Naravno da se nekad osjećam loše i ljutito jer mi ne dozvoljavaju da dam svoj maksimum, ali to su njihove odluke i ja ih poštujem", u svom je stilu odgovorio.

U Osijeku se osjeća voljeno

Kao jedan od lidera momčadi, jedan je od onih koji trebaju raditi s mladim igračima i savjetovati ih. Trener Zekić je potvrdio kako Mierez jako puno komunicira s Antonom Matkovićem, a sam Argentinac je dodao:

"Imamo puno mladih i mi stariji im svakim danom pokušavamo pomoći. Dajemo im savjete, ali i mi nešto naučimo od njih. To tako treba biti, da svi zajedno učimo jedni od drugih, rastemo i napredujemo. To je filozofija koju treba imati u ekipi."

Na kraju se osvrnuo na veliku podršku koju ekipa i on imaju kod navijača. Posebno se tu ipak misli na njega, jer u Osijeku ćete teško naći nekoga tko o Mierezu može reći išta loše.

"Osjećam se jako dobro zbog toga, sad smo u Josipovcu vidjeli i djecu koja nas podupiru. Osjećam se dobro jer me ljudi cijene. Ne mogu reći što će se dogoditi, ali ovdje se osjećam voljeno i to me motivira da dam sve od sebe", zaključio je ljubimac osječkih navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider