Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FRAJERI PREKO NOĆI

Messijev efekt je nešto dosad neviđeno: Od najvećih luzera do impresivnog niza i prvog trofeja u povijesti

Lionel Messi preko noći je luzere iz Miamija pretvorio u šampione.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Ogroman je učinak dolaska Lionela Messija u američku MLS nogometnu ligu, odnosno u Inter Miami. I to kroz razne aspekte, od marketinških pa do onih sportskih.

Jednostavno, MLS kakav je postojao prije dolaska Messije je jedno potpuno drugačije natjecanje.

Od momčadi u najgoroj formi do osvajača Kupa

No, većinu toga moglo se očekivati, budući da svi znamo tko je Lionel Messi i što on zapravo u svijetu nogometa znači. Ipak, tko je mogao očekivati ono što je napravio u svojoj novoj momčadi?

Aymeric Laporte Osvojio Ligu prvaka i Ligu nacija pa se spakirao te stigao kod Brozovića i Ronalda divider

Prije dolaska Messija, Inter je bio u katastrofalnoj formi. Od posljednjih deset utakmica pobijedili su samo u jednoj (kup utakmici) i to momčad Birmingham Legiona, koja nastupa u drugom rangu američkog nogometa. 

Znate što se dogodilo otkako je Messi član momčadi? Inter je u nizu od osam utakmica bez poraza, a tijekom njega su osvojili svoj prvi trofej, Leagues Cup.

Nastavili su isto tako i u US Open Cupu, gdje su noćas izborili finale, uz još jednu briljantnu partiju argentinskog čarobnjaka. 

Messi jednostavno briljira

Naravno, nije za sve zaslužan samo Messi, nova pojačanja su i njegovi bivši suigrači iz Barcelone, Jordi Alba i Sergio Busquets, koji su se također jako dobro uklopili.

Leon Lalić Manchester City kupio još jednog Hrvata, već trećeg ovog ljeta divider

Argentinac je u osam utakmica upisao deset pogodaka i tri asistencije, pa to također puno govori u njegovu korist. Jednostavno, znali smo da radi razliku, ali tko je mogao očekivati takav instantan preokret.

Može li napraviti još veće čudo od ovog?

Za samo tri dana nastavlja se natjecanje u MLS ligi. Interu je preostalo odigrati još 16 utakmica, budući da imaju nekoliko zaostalih, a u svojoj konferenciji nalaze se na posljednjem mjestu, s čak 14 bodova od devetog mjesta, posljednjeg koje donosi nastavak sezone, odnosno doigravanje. 

Može li Messi napraviti još jedno čudo te izvuči Inter iz ovakve situacije i dovesti ga u borbu za titulu? Pogledom na ljestvicu to izgleda teško izvedivo, no nemojmo ga otpisivati. Već sad im je donio jedan trofej i doveo ih na korak do drugog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider