Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko ime

Bili su dio slavnog tria, a sad će ponovno skupa igrati: Messi dobio novo pojačanje

Luis Suarez i Lionel Messi su u sezoni 2014/15. s Barcelonom osvojili trostruku krunu.

Luis Suarez, Lionel Messi i Neymar (Foto: Afp)

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) potpisao je ugovor za Inter iz Miamija, objavio je u petak klub iz Major League Soccera.

Urugvajac će se tako ponovo udružiti s bivšim suigračima iz Barcelone Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom s kojima je dijelio svlačionicu na Camp Nou šest godina osvojivši pritom četiri Lige prvaka.

"Sretan sam i uzbuđen što ću prihvatiti novi izazov s Interom. Jedva čekam početak sezone, spreman sam naporno raditi kako bih ostvario san o osvajanju titule s ovim velikim klubom," kazao je Suarez za klupsku stranicu nakon što je potpisao ugovor do kraja 2024.

Jens Lehmann Jens Lehmann mora platiti 420 tisuća eura jer je susjedu motornom pilom oštetio garažu divider

Urugvajski reprezentativac dolazi u Miami iz brazilskog Gremia, gdje je zabio 26 golova i upisao 17 asistencija u svim natjecanjima, vodeći momčad do dva trofeja ove godine.

Suarez i Messi bili su dio slavnog napadačkog trija Barce - zajedno s brazilskim napadačem Neymarom - koji je dominirao Španjolskom i Europom u sezoni 2014-15 kada su osvojili La Ligu, Copa del Rey i Ligu prvaka.

Ante Ćorić (desno) na Kutiji šibica Sjećate li se njega? Bio je s Vatrenima na Euru 2016., sada igra futsal divider

Tijekom karijere je igrao i za Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, te Atletico Madrid. Ukupno je zabio više od 500 seniorskih golova za klub i državu u karijeri koja traje gotovo dva desetljeća. Za reprezentaciju je upisao 138 nastupa i postigao rekordnih 68 golova.

"Oduševljeni smo što se igrač Luisove kvalitete i strasti za igrom pridružio našem klubu. Pridružuje se ekipi koja nadahnjuje sljedeću generaciju i veselimo se što ćemo ga vidjeti na terenu s bivšim suigračima i mladim igračima iz naše Akademije," rekao je Interov suvlasnik David Beckham.

"Luis je izvanredan napadač s iskustvom na najvišim razinama sporta," dodao je sportski direktor Chris Henderson.

Miami je osvojio Liga kup 2023. nakon Messijeva dolaska, ali se nije kvalificirao u doigravanje MLS kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider