Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kome je gore?

Medijsko šamaranje: Tko je u većoj 'banani', Real ili Barca?

Nakon sedam odigranih kola španjolskog prvenstva nema one poznate dominacije Reala i Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako u četvrtak u Torinu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoigraju Španjolska i Italija, mediji u Barceloni i Madridu bave se – jedni drugima. Madriđani pišu o lošem razdoblju Barce, Katalonci uzvraćaju jednakom mjerom. U zraku visi pitanje tko je u većoj 'banani', ali umjesto da pišu o svojim favoritima, tamošnji se mediji bave suparnicima.

Tako madridska Marca donosi usporedbu starta Barce nakon prvih sedam u posljednjih 11 sezona. Zašto od tada? Pa od sezone 2005/2006 Barcelone nije ovako loše ušla u prvenstvo. Na ljestvici su četvrti, baš kao i prošle godine, ali osvojeno je tek 13 od moguća 21 boda. Prije tih 11 godina momčad Franka Rijkaarda osvojila ih je samo 10, ali je na kraju uzela i prvenstvo i Ligu prvaka.

Najgori start Barce u zadnjih 11 sezona

Negdje tada počela je era Lea Messija, što Marca označava kao prekretnicu u povijesti kluba koji je od tada osvojio četiri Lige prvaka. Zanimljivo, u Madridu su skloni stalnom ponavljanju da je Barca toliko dominantna posljednjih desetak godina isključivo zbog Messija, dok im je s druge strane Cristiano Ronaldo najbolji na svijetu unatoč tome što je Real s njim osvojio jedan jedini naslov španjolskog prvaka u čak osam godina.

Madridski sportski dnevnik naglašava kako je ove sezone Barcina obrana posebno loša. Primili su čak deset pogodaka što je samo gol više nego prošle sezone u isto vrijeme, ali i 10 više u odnosu na prvu sezonu pod vodstvom Luisa Enriquea kada je prvi gol Barca primila tek u 9. kolu. No to nije promijenilo ništa jer je oba puta Barca bila prvak.

Marca ipak ističe jednu dobru stvar za četvrtoplasiranu Barcelonu. Zabili su 22 pogotka, najviše u ligi odnosno 33 ukupno u svim natjecanjima što je najviše u Europi iako u većini utakmica trojac MSN nije igrao zajedno.

BBC nije tako ubojit kako se čini

A tamo istočno, na obalama Mediterana, dnevni list Sport obrušio se pak na Real. Točnije njegov napad. Kažu kako se puno priča o tom trojcu BBC, a on ustvari nije ništa posebno, ističu katalonski novinari bliski Barci.

Nakon četiri uvodne pobjede Reala stigla su četiri remija. Trojac Ronaldo, Bale i Benzema odigrala su od tada zajedno 281 minutu što je rezultiralo tek po jednim pogotkom svake od tri madridske zvijezde. Njihova ne baš sjajna forma pobudila je nadu Alvaru Morati i Lucasu Vasquezu koji su navodno nezadovoljni s malom minutažom koju im daje Zidane pa Sport spominje neke loše odnose u svlačionici.

Medijsko 'šamaranje' u stilu kome je gore i nije nešto čudno za tamošnje medije. Tjedan u kojem tek trebaju krenuti utakmice reprezentacija nije nešto nogometno zanimljiv pa vatrenim fanovima Reala i Barce nedostaje municije za međusobne internet obračune. Španjolski mediji tu neće nikad razočarati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider