Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE mogu vjerovati

Mbappe zabio iz očiglednog zaleđa, a gol vrijedi, Busquets: "Sudac nam je objasnio zašto je sve regularno, nema nikakvog smisla"

Pravilo ide na štetu obranama, takvo je, kakvo je, ali pravila su pravila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši francuske reprezentacije pobijedili su Španjolsku 2:1 golom Kyliana Mbappea u 80. minuti i uzeli Ligu nacija, međutim jutro poslije još se priča o spornom golu francuskog reprezentativca. Na usporenoj snimci bilo je jasno kako je Mbappe u nedozvoljenoj poziciji, očekivalo se kako će VAR poništiti gol, međutim sudac Anthony Taylor potvrdio je gol i pokazao na centar.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Mnogi se jutros pitaju kako to da gol nije poništen, a španjolski kapetan Sergio Busquets otkrio je što je sudac rekao njemu i njegovim suigračima na terenu.

"Taylore je rekao da je Eric Garcia htio uzeti loptu te da je to poništilo zaleđe jer ju je navodno dodirnuo želeći je oduzeti Mbappeu, koji je očito bio u zaleđu. Takva odluka nema nikakvog smisla", ispričao je Busquets.

gol expired Francuska svjetskoj tituli pridodala i Ligu nacija: Preokret u velikom finalu protiv Španjolske divider

Ispada kako je gol regularan jer se u ovom slučaju aktiviralo pravilo prema kojem nova akcija započinje kad suparnički igrač dodirne loptu. Garcia doduše jest uklizao, ali na snimci ne izgleda kako je dodirnuo loptu i promijenio smjer.

To je pravilo sasvim regularno i na snazi je već godinama, ali se rijetko koristi. Nema sumnje kako ide na veliku štetu obranama, međutim pravila su pravila...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider