Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije mogao šutjeti

Ogorčeni Kek raspalio po HNS-ovom sucu: ''To nema nigdje na svijetu''

Trener Rijeke Matjaž Kek nije se mogao suzdržati zbog kazne koju je dobio Franko Andrijašević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zakuhalo se uoči derbija Dinamo – Rijeka koji se u subotu igra na Maksimiru. Odluka Disciplinskog suca HNS-a Saše Pavličića-Bekića kojom se Franko Andrijašević kažnjava zabranom igranja na tri prvenstvene ili kup utakmice razbjesnila je riječke navijače, ali i trenera Matjaža Keka.

Dok riječki klub ''u rukavicama'' komentira cijelu situaciju u kojoj je njen ponajbolji nogometaš dobio kaznu taman da ne može zaigrati protiv Dinama, Kek se nije mogao suzdržati. Podsjetimo, Andrijaševića je disciplinski sudac kaznio zbog izrečene uvrede sucu utakmice protiv Slavena ''pustite tog smrada'' iako je Saša Pavličić-Bekić tijekom sezone kažnjavao igrače s manjom kaznom za puno veće uvrede sucima.

Nakon što je Rijeka prošla u polufinale Kupa pobjedom protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, slovenski trener upitan je da komentira odluku Disciplinske komisije HNS-a koja je potvrdila kaznu njegovom igraču.

''Kakav bi to komentar trebao biti kad je bilo tako i tako jasno što će se dogoditi. Meni je samo osobno žalosno da u svim medijima taj koji bi trebao biti onaj koji pravdu dijeli, on dijeli moralne lekcije i ispada smiješan. Nema novina i televizije na kojoj on ne opravdava svoje stvari. Ja ne znam gdje to na svijetu ima'', rekao je ogorčeni Kek.

''Meni je žao Andrijaševića i rekao sam već sarkastično da ga klub mora kazniti još dvije utakmice. Ja to u životu nisam vidio da on u svakom mediju opravdava sebe što je napravio. Ja ću kao trener ustrajati na tome da se igrači ponašaju fer, ali kad je previše je previše. I siguran sam da najvatreniji navijač Dinama ne bi Andrijaševića kaznio tri utakmice.''

Keka je iznerviralo što se Saša Pavličić-Bekić pojavljivao u medijima i dijelio, kako kaže, lekcije.

''A ovo igralište… pa samo pitajte igrače Lokomotive i Rijeke kako ovo izgleda. Ni travu nisu pokosili. Tako da nemoj više moralizirati i dijeliti lekcije. A komisija od pet članova jedva su se tri skupila i to je jedan od njih bio trener Dinama u mladim kategorijama'', zaključio je Kek i napustio press konferenciju.

Rijeka i Dinamo igraju derbi na Maksimiru u subotu u 15 sati, a Riječani bježe Zagrepčanima šest bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider