Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobar posao, ali...

Rijeka ostaje bez reprezentativca: Drugi najveći transfer u povijesti kluba

Branič Rijeke i hrvatske reprezentacije Matej Mitrović najvjerojatnije napušta Rujevicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo su se raspisali turski sportski listovi, a onda i hrvatski mediji. Matej Mitrović na pragu je prelaska u Bešiktaš. Transfer nije završen, no čini se da bi mogao biti u sljedećih nekoliko dana. Spominje se cifra od oko četiri milijuna eura, a mediji iz Istanbula pišu o ugovoru koji će Mitrovića vezati na 3+1 godinu.

Uz njega spominje se i još jedno pojačanje u sredini obrane. Kolumbijac Felipe Aguilar iz Atletico Nacionala također navodno stiže u bivši klub Slavena Bilića koji je trenutno drugi u prvenstvu s bodom zaostatka za Istanbul Basaksehirom, klubom koji je Rijeku zaustavio u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Hrvat i Kolumbijac jeftinija su rješenja od dosad spominjanih Domagoj Vide i Jaroslava Rakitskog, braniča Dinama i Šahtara.

Transfer bi možda pokvariti drugi zainteresirani klubovi. Spominju se Bešiktašev rival Fenerbahče, ali i Napoli. Kako stvari stoje, Mitrović bi trebao otići iz Rijeke za ne manje od 4 milijuna eura, a to bi nakon Andreja Kramarića (10 milijuna) bio drugi najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

U klubu će sigurno biti zadovoljni jer Mitrović je iz Cibalije došao za svega 130 tisuća eura. Ipak, mnogi će navijači biti razočarani što Rijeka i treću sezonu u nizu u jeku borbe za prvenstvo u zimskom prijelaznom roku prodaje najbolje igrače.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider