Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar osjećaj

Kako to da Karoglan vodi Hajduk bolje od Leke? "Polako, Dinamo još uvijek ima jači kadar, a derbi će biti vrlo važan"

Marijo Tot za gol.hr govorio je o svojim zapažanjima o svojem bivšem igraču i trenutačnom treneru Mislavu Karoglanu i značenju derbija Dinama i Hajduku u završnici jesenskog dijela sezone.

Marijo Tot svojevremeno bio je trener u Rijeci današnjem treneru Hajduka Mislavu Karoglanu, koji je još uvijek neporažen na klupi splitskog kluba. Bilo je to 2009. kada su se sastali na Kantridi.

Karoglan, realno, nije bio neki maestralan igrač, ali jeste li tada imali špurijus da bi mogao postati dobar trener?

"On je bio kod nas na Akademiji, kao i svi treneri i izbornici u posljednjih petnaestak godina. Znači, ja sve te momke znam. Ako me pitate jesam li mogao osjetiti da bi mogao biti dobar trener, ja sam planirao zvati ga u stožer u kojem sam radio kad je tek počinjao trenersku karijeru. Stalno sam ga imao na pameti i planirao ga zvati da bude asistent. Nije mi se poklopilo, nije tako ispalo, ali vam hoću reći da sam osjetio da ima nešto u njemu jer sam to vidio u njegovu radu."

Znači, niste iznenađeni što zasad tako dobro vodi Hajduk?

"Ne, apsolutno nisam. Stvarno dobro radi, a vidjet ćemo kako će to dalje ići."

Nekako je legao momčadi sa svojim karakterom, za razliku od Ivana Leke, recimo. Od njega se ipak više očekivalo s obzirom na to da je puno iskusniji i afirmiraniji trener.

Off the record: Marijo Tot Off the record: Marijo Tot (Foto: GOL.hr)

"Ha, sve je to relativno, nekad se poklopi, a nekad ne. Dugo je još do kraja, polako, ima tu još bitaka. Ja bih rekao da Dinamo opet ima najbolji kadar. Ako se još malo pojača, ako se sve posloži i stvari kliknu, ne bih isključio da Dinamo ponovno bude prvak."

Koliko će biti važan zaključni derbi jesenske sezone?

"Bit će važan, vrlo bitan, jedan od važnijih posljednjih godina. I bodovno, i psihološki. Tko god da izgubi, neće mu biti ugodno otići na zimski odmor s porazom. Derbi će biti dobar lakmus da vidim gdje su i Hajduk i Dinamo u ovom trenutku", kazao je Tot i osvrnuo se na trećeg kandidata za naslov prvaka.

"Iako su dvije jesenske utakmice s Dinamom pokazale da Rijeka možda još nije spremna za sami vrh, moram primijetiti da je Rijeka također dobro posložena, moj prijatelj i bivši suradnik Željko Sopić to je odlično napravio. Možda neće biti prvak, ali Rijeka će nekome pomrsiti račune. Bitno će utjecati na ishod utrke za prvaka", zaključio je Tot, a što je još rekao na tu temu, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider