Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pukla ključna kost

Dinamo potvrdio najgoru dijagnozu: Pjaca mora na operaciju!

Marko Pjaca nezgodno je pao u jednom duelu za loptu i slomio ključnu kost...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš Dinama i reprezentacije Hrvatske Marko Pjaca slomio je ključnu kost u utakmici polufinala Hrvatskog kupa. Dinamo je slavio na Poljudu protiv Hajduka 2:0, no trener Zoran Mamić nije bio nimalo zadovoljan u prvom razgovoru s novinarima nakon susreta.

"Najviše me rastužila ozljeda Marka Pjace, pukla mu je ključna kost i već je na putu za Zagreb. Siguran sam da će se brzo vratiti i zaliječiti ozljedu", rekao je trener Dinama Zoran Mamić

"Trebao bih izbivati 4-6 tjedana. No mislim da će oporavak ići i brže", rekao je kratko Pjaca novinaru Nove TV Milanu Stjelji.

Pjaca se odmah poslije ozljede zaputio u Zagreb gdje su obavljene pretrage pokazale najgoru dijagnozu.

"Odmah po dolasku u Zagreb smo odradili rendgen i potvrdili da se radi o prijelomu desne ključne kosti s pomakom. Marko već sutra ide na operaciju nakon koje će početi svoj oporavak", izjavio je Dinamov klupski liječnik dr. Cerovečki, a prenosi službena stranica Modrih koja napominje kako bi Pjaca kroz dva tjedna trebao početi lagani trčati, a kroz šest tjedana biti spreman za potpuni povratak.

U prijevodu to znači da bi će zaigrati u tri posljednja kola HNL-a te u finalu Kupa gdje je Dinamo praktički osigurao prolaz.

U posljednje četiri utakmice Marko Pjaca zabio je četiri gola i najavio velike stvari: za sebe, Dinamo i hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Golčina za pobjedu protiv Splita, majstorski solo prodor protiv Istre i golovi protiv Lokomotive definitivna su potvrda sjajne forme, koja će zbog ove ozljede krenuti silaznom putanjom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider