Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko ime

VIDEO Ovako je Rijeka predstavila Marka Pjacu: Veliki povratak u hrvatski nogomet

Pjaca je najveće pojačanje u povijesti Rijeke uz Andreja Kramarića.

Marko Pjaca (Foto: Screenshot/Platforma X)

Marko Pjaca je od petka i službeno igrač Rijeke. Klub s Rujevice je sve potvrdio na svojim društvenim mrežama.

Pjaca se vraća u hrvatski nogomet nakon što je 2016. ostvario jedan od najvećih transfera u povijesti Hrvatske. Juventus ga je te godine platio vrtoglavih 29 milijuna eura.

Bivši igrač Dinama raskinuo je s Juventusom i kao slobodan igrač stiže na Rujevicu.

Pjaca je najveće pojačanje u povijesti Rijeke uz Andreja Kramarića. Pjaca u grad stiže kao viceprvak svijeta s Hrvatskom, igrao je čak i u velikom finalu protiv Francuske, a bio je niz godina pod ugovorom s talijanskim velikanom.

Trofej Konferencijske lige Dinamov put do proljeća: Povratak na mjesto sreće, ovogodišnji poznanici i veliki autsajder divider

Prije sedam godina otišao je u Juventus, no teška ozljeda u dresu Vatrenih udaljila ga je od vrhunskog nogometa.

Pokušao se kroz razne klubove vratiti na stare staze (Schalke, Fiorentina, Anderlacht, Genoa, Torino i Empoli), a najviše je pokazao u dresu Torina, no nije ostao dulje od jedne sezone.

Marko Pjaca u svoje je vrijeme bio veliki hrvatski talent, a transferom u Juventus sve je i potvrdio. Po nogometnom znanju trebao je napraviti veliku karijeru, no ta je ozljeda bila prevelik zalogaj za veliki povratak.

No Pjaca ima samo 28 godina i pred njim je još nekoliko godina vrhunskog nogometa, pa se možda preko HNL-a vrati i u dres reprezentacije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider