Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUTRA ĆE DEBITIRATI

I Osijek ostao bez prvog vratara, priliku do kraja sezone dobit će talentirani Istrijan

U veliku borbu za četvrto mjesto na ljestvici, Osijek ulazi bez svog vratara, dokapetana i igrača koji je ove sezone odigrao apsolutno svaku minutu.

Franko Kolić na golu mlade reprezentacije (Foto: Robert Fajt / CROPIX)

Samo dan pred ligaško gostovanje kod Rudeša, iz Osijeka su došle vrlo ružne vijesti. Ozlijedio se vratar Marko Malenica i to tako da će vjerojatno propustiti ostatak sezone.

Osijekov dokapetan, koji je ove sezone odigrao baš svaku ligašku minutu, ozlijedio je koljeno, a točne prognoze još uvijek nisu poznate.

Malenica izgubljen do ljeta, prilika za mladog reprezentativca

Pretpostavlja se da je izgubljen do priprema za iduću sezonu, što znači kako će u preostalih osam kola Osijek imati novo lice među vratnicama.

To će biti Franko Kolić, 21-godišnji Istrijan koji je prije nešto više od pet godina Pulu zamijenio istokom Slavonije te se vrlo brzo probio do svih mladih reprezentativnih selekcija.

Ovaj 190 centimetara visoki vratar jesenski dio ove sezone proveo je u Premijer ligi BiH, gdje je bio standardan na vratima Posušja, dok je prošle sezone odradio 30 kola na vratima ponajbolje drugoligaške momčadi, Vukovara.

Prilika uzeti jedinicu i za iduću sezonu

Sve je to dokaz kako je spreman za napraviti korak dalje, odnosno stati na vrata Bijelo-plavih u vrlo bitnom trenutku, kad se bore za četvrto mjesto i izlazak u Europi, a glavni konkurent Lokomotiva nalazi se jedan bod ispred njih. 

Kolić će imati veliku priliku dokazati se na velikoj sceni te možda izboriti i poziciju prvog vratara za iduću sezonu. Malenica je ove sezone nekoliko puta sjajnim intervencijama spašavao svoju momčad, no isto tako je pokazivao nesigurnost koji nažalost kroz karijeru nije uspio popraviti, zbog čega mnogi navijači smatraju da Osijek zaslužuje boljeg prvog vratara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider