Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ovo je ludo vrijeme"

Legendarni vratar emotivno o Kranjčaru i utakmici koju najviše pamti: "Bio je čovjek bez mrlje"

Marijan Vlak bio je član legendarne šampionske generacije iz 1982., a utakmicu protiv Crvene Zvezde posebno pamti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest o smrti legendarnog nogometaša zagrebačkog Dinama i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara (65) šokirala je mnoge, ponajviše njegove prijatelje, suigrače i suradnike.

Jedan od njih je bivši vratar "Modrih" Marijan Vlak, član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine.

"Teško mi je uopće nešto reći, svi smo u šoku. Imao sam informaciju da mu u zadnje vrijeme nije bilo dobro, ali sam se nadao da će se izvući," kazao je Vlak u razgovoru za Hinu.

"Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak prije svega za njegovu obitelj, ali i za naš sport i nogomet," istaknuo je Vlak tužno ustvrdivši: "Ovo je neko ludo vrijeme, umro je Otto Barić, pa Saračević, gradonačelnik Bandić sada i Cico."

gol expired Kako je Cico promijenio prezime, pazio na bolesnog brata i "hvatao maglu" pokraj brižne supruge: Bila je to velika ljubav… divider

"Kranjčar je bio izuzetan sportaš i stručnjak, ali prije svega veliki čovjek. Bili smo suigrači, a surađivali smo i na stručnom planu. Bio sam mu pomoćnik u klubu i reprezentaciji, dosta smo bili vezani," dodao je "Majo".

Vlak je istaknuo kako će Kranjčara pamtiti kao iznimno vedru i nasmijanu osobu.

"Uvijek je bio veseo, nasmijan i dobre volje. Bio je pravi gospodin. Za njega se može reći da je bio bez mrlje u životu. Bio je lagan za suradnju, s njim se moglo normalno razgovarati, nije bio isključiv i nikada nije stvarao nekakve ekscese, Sa svima je bio dobar," dodao je.

Vlak je veći dio igračke karijere proveo kao vratar u zagrebačkom Dinamu, u kojem je počeo i trenersku karijeru. Vodio je i Slaven Belupo, Ferencvaroš, Žilinu, Fehervar, Vasas. Bio je sportski direktor Kamen Ingrada, član stručnog stožera hrvatske reprezentacije i trener vratara A vrste, skaut reprezentacije, sportski direktor Dinama, skaut "Modrih"...

gol expired Od Cice Kranjčara oprostio se dirljivo njegov voljeni Dinamo, lijepe riječi stigle iz Hajduka divider

Na vratima "Modrih" je sakupio 279 utakmica, a branio je i kultne 1982. godine kada je Dinamo pod vodstvom Ćire Blaževića osvojio naslov prvaka bivše države. Vlak je, podsjetimo, i bio trener Dinama 1997. godine kada su "Modri" na Maksimiru pobijedili Partizan sa 5:0 u nezaboravnoj utakmici pred 40.000 gledatelja. Navijači su godinama nakon toga skandirali legendi Dinama, ”Ide, ide, vlak…

Zajedno s Kranjčarom je prošao mnoštvo utakmica, no posebno pamti 1982. i pobjedu protiv Crvene zvezde sa 3:0 kada je jedan od golova zabio upravo Cico proslavivši ga nezaboravnom "lastavicom". Dinamo je toga dana skinuo beogradski klub s trona i zasjeo na vrh.

"Posebno pamtim pobjedu protiv Crvene zvede s 3:0. Kranjčar je na toj utakmici zabio gol, a atmosfera na stadionu je bila sjajna. Cijela ta šampoinska sezona je bila nešto posebno, to se ne zaboravlja," kazao je Vlak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider