Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda usporedba

Procurio šokantan podatak: Ovo sve govori o današnjem Manchester Unitedu

Manchester United nemilice troši otkako ih je preuzeo Erik ten Hag.

Erik ten Hag (Foto: Afp)

Engleski nogometni velikan Manchester United u subotu je kompletirao prelazak 20-godišnjeg danskog reprezentativnog napadača Rasmusa Hojlunda u svoje redove.

Hojlund je na Old Trafford stigao iz talijanske Atalante za odštetu od 75 milijuna eura, potpisavši s Crvenim vragovima ugovor na pet godina.

Mladi danski napadač treće je pojačanje Uniteda u ovom ljetnom prijelaznom roku. Prije njega kupili su vratara Andrea Onanu iz Intera i veznjaka Masona Mounta iz Chelseaja, a sva trojica zajedno su koštala 192 milijuna eura.

Taj podatak dovoljno govori o tome koliko troše, ali ima jedan još luđi, koji je istaknuo ESPN.

Naime, otkako je Erik ten Hag postao trener Uniteda, a bilo je to u travnju 2022., Crveni vragovi su samo na odštete za pojačanja spiskali 396 milijuna eura.

Da biste shvatili koliko je to abnormalno puno, treba reći da se radi o nepuna tri prijelazna roka (ljetni 2022., zimski 2023. i ovaj ljetni koji tek ulazi u svoju završnicu) te da je Unitedov najveći rival Liverpool u sedam i pol godina otkako im je trener postao Jürgen Klopp na dovođenje pojačanja potrošio 356 milijuna eura.

Naravno, ima nešto i u (nogometnoj) inflaciji, ali ovaj podatak prilično je znakovit, ujedno i bolan za sve navijače Manchester Uniteda, naročito ako se u obzir uzmu svi uspjesi ova dva kluba u spomenutom razdoblju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider