Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Produžili suradnju

Manchester United potpisao ugovor vrijedan milijardu eura

Manchester United produžio je vjernost svom dugogodišnjem proizvođaču dresova.

Marcus Rashford (Foto: Afp)

Manchester United i Adidas produžili su svoje 10 godina dugo partnerstvo potpisivanjem ugovora vrijednog nešto više od milijardu eura. Partnerstvo će trajati do 2035. godine

Adidas i Crveni vragovi tako su najavili novi ugovor koji će produžiti njihovu trenutnu suradnju. Prema posljednjem godišnjem izvješću tvrtke, inicijalni ugovor s Adidasom povezuje dio godišnjih isplata sa sudjelovanjem kluba u Ligi prvaka, što znači da će zarada od milijardu eura koju se sportski brend obvezao isplatiti ovisiti o Unitedovim uspjesima u Europi.

Maksimir Održan sastanak oko obnove Maksimira i Poljuda: Ulaganje u infrastrukturu je strateški cilj divider

Obje strane bile su zadovoljne suradnjom koja je počela u sezoni 2015/16. kada je Adidas preuzeo proizvodnju opreme od Nikea.

Velika je ovo financijska injekcija koju je klub osigurao, a obitelj Glazer i dalje nije sigurna u svoju budućnost u klubu. Oni su pokrenuli formalni proces prodaje kluba krajem prošle godine, ali pregovori o prodaji još uvijek traju.

Šeik Jassim bin Hamad al-Thani iz Katara i Jim Ratcliffe bogati britanski biznismen, dva su potencijalna kupca kluba, no više informacija po tom pitanju ne izlaze u javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider