Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POJAČANJE U NAPAD

Manchester United doveo igrača koji je umalo Argentinu ostavio bez naslova svjetskog prvaka

Wout Weghrost pojačat će konkurenciju u vrhu napada Manchester United.

Dumfries i Weghorst (Foto: Afp)

Odlazak Cristiana Ronalda, koliko god bio neminovan i najbolje rješenje za sve, oslabio je redove Manchester Uniteda po pitanju samog vrha napada. Odnosno, Ericu teg Hagu trebalo je još jedno rješenje u samom vrhu napada, pravi centarfor.

Pronašao ga je u Turskoj, u redovima Besiktasa. Riječ je o nizozemskom reprezentativcu Woutu Weghrostu, koji se tamo nalazio na posudbi iz Burnleya.

S jedne posudbe odlazi na drugu

Weghorst je u trenutnog lidera Championshipa došao prošle zime, uz klauzulu kako može napustiti klub i otići na posudbu ukoliko isti napusti Premier ligu. To se dogodilo, a on je pronašao svoje mjesto u turskom velikanu.

Tamo je ove sezone sjajan te je u 18 utakmica upisao devet pogodaka i četiri asistencije.

Pravu formu je pokazao i na Svjetskom prvenstvu, gdje je postigao dva susreta u utakmici četvrtfinala protiv Argentine. Time je svoju reprezentaciju odveo do izvođenja kaznenih udaraca, gdje su na kraju Messi, Martinez i ekipa ipak bili uspješniji.

Messi ga je nazvao glupanom

Mnogima je ostao u pamćenju i po verbalnom sukobu s Messijem, koji je rezultirao javnim uvredama upućenim od strane ponajboljeg igrača svijeta.

Lionel Messi Messi hvalio Hrvatsku pa dobacio: "Što gledaš, glupane? Idi tamo" divider

Iako je u Besiktasu igrao sjajno, želja za nastupima u Premier ligi je ostala pa na interes Manchester Uniteda nije mogao ostati ravnodušan. Tako napušta Tursku prije isteka iste, što će rezultirati plaćanjem odštete od strane Uniteda i to tri milijuna eura.

Ukratko, Turci su dobili sjajnog igrača na nekoliko mjeseci, a onda još i tri milijuna eura. Narodski bi rekli, ni orali, ni kopali.

Manchester United trenutno igra u sjajnoj formi, a mnogi smatraju kako je momčad prodisala odlaskom Ronalda. Trenutno se nalaze u nizu od osam pobjeda u svim natjecanjima, a posebno dobro izgledaju nakon pauze. U šest uspješnih utakmica upisali su gol razliku 15:1.

Što se tiče Weghorsta, njemu budućnost izgleda svijetla i nakon ove polusezone. Naime, njegov Burnley, unatoč odlasku sedam najboljih igrača, trenutno drži prvo mjesto Championshipa i pod vodstvom Vincenta Kompanyja igra sjajan nogomet. Od treće pozicije, koja je prvi iduća što ne vodi izravno u Premier ligu, udaljeni su čak 14 bodova.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider