Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez njih ne bi bili isti

Sve zbog Guardiole: City kupuje mali klub koji je promijenio njihovu povijest

Manchester City će zbog Pepa Guardiole postati vlasnik novog španjolskog prvoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City spreman je kupiti novog španjolskog prvoligaša Gironu, mali katalonski klub koji je izborio nastup u Primeri prvi put u povijesti. Radi se o kulminaciji višegodišnje suradnje, a Girona će uvijek imati posebno mjesto u povijesti Manchester Cityja - upravo su oni među najzaslužnijima za dovođenje Pepa Guardiole na klupu bogatog engleskog kluba.

Priča počinje 2015. kada je Pere Guardiola, Pepov brat i nogometni agent, kao čelnik konzorcija kupio kontrolni udio u klubu. Njegov cilj bio je uvesti klub u prvu ligu, a u tome mu je pomogao Manchester City koji se nadao na taj način približiti svojoj velikoj želji Pepu Guardioli.

City je tako kupio Rubena Sobrina, igrača kojeg je Girona htjela, ali bio im je preskup, i posudio ga katalonskom klubu uz još nekoliko igrača. Na kraju se njihova suradnja pokazala odličnom za obje strane – Girona je izborila prvu ligu, a City je doveo Guardiolu, trenera koji bi trebao stvoriti klupski identitet i filozofiju te pozicionirati City rame uz rame s ostalim europskim velikanima.

Dio dogovora uključivao je i kupovinu Girone ako uđe u Primeru. Novom prvoligašu promocija je donijela veliku financijsku injekciju, a za igračku bi se trebao pobrinuti City - čak sedam njihovih igrača mlađih od 21 godine moglo bi pojačati novog španjolskog prvoligaša.

Jedan od najvažnijih Guardiolinih poteza u Cityju bio je reustroj omladinske škole koja bi u budućnosti trebala proizvoditi igrače za prvu momčad. Oni će na kaljenje po svemu sudeći odlaziti u Kataloniju kod njegovog brata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider