Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Agüero spasio Građane

Spektakl na Etihadu: I City i Liverpool ne mogu vjerovati što su sve promašili

U derbiju 29. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Liverpool su odigrali 1-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

City i Liverpool su odigrali odličnu utakmicu nakon koje obje momčadi mogu žaliti što nisu slavile. Na koncu je bilo 1-1, no oba sastava su imala još niz sjajnih prilika.

Gosti su poveli u 51. minuti iz jedanaesterca golom Jamesa Milnera nakon što je Gael Clichy u kaznenom prostoru srušio Roberta Firmina. Izjednačio je u 68. minuti Sergio Agüero nakon sjajnog ubacivanja Kevina De Bruynea s desne strane.

Argentinac se tako upisao među strijelce u svih pet domaćih utakmica koje je igrao protiv Liverpoola otkako je 2011. stigao među Građane. Bio je to ujedno i njegov 25. pogodak ove sezone u svim natjecanjima.

City je mogao preokrenuti rezultat u 75. minuti, no De Bruyne je uzdrmao vratnicu. Belgijski veznjak je ove sezone pogodio čak sedam vratnica, najviše od svih igrača u Premierligi.

Najbolju priliku za pobjedu Redsi su imali u 79. minuti kada je Adam Lallana nakon odličnog proigravanja Firminha izbio sam ispred Cabarella, ali je s pet-šest metara promašio loptu.

Remi Cityja i Liverpoola najviše odgovara Tottenhamu, koji se pobjedom protiv Southamptona 2-1 odvojio na drugom mjestu. Domaćin je stigao do bodova bez ozlijeđenog Harryja Kanea, a strijelci su bili Christian Eriksen (14) i Dele Alli (33-11m). Pogodak za goste zabio je James Ward-Prowse (52).

Bila je to deseta uzastopna domaća pobjeda Tottenhama što je njihov najduži niz od 1987. kada su spojili 14 pobjeda na White Hart Laneu.

Manchester United je na gostovanju pobijedio Middlesbrough 3-1 upisavši 600. pobjedu u Premierligi što do sada nije uspjelo niti jednom klubu.

Utakmica je imala i svoj nastavak u tunelu gdje je došlo do koškanja igrača, a morali su intervenirati zaštitari koji su razdvojili sukobljene strane.

United je poveo 2-0 golovima Marouanea Fellainija (30) i Jessea Lingarda (62). Smanjio je Rudy Gestede u 77. minuti, a pobjedu "Crvenim vragovima" osigurao je Antonio Valencia (90+3).

Na ljestvici vodi Chelsea sa 69 bodova, Tottenham je drugi s 10 bodova manje, Manchester City na trećem mjestu ima 57, a slijedi Liverpool s 56 bodova. Manchester United je peti s 52 boda, dok Arsenal i Everton imaju po 50 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider