Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POIGRALI SE S NJIMA

Manchester City bez pola ekipe pregazio Chelsea i izborio spektakl u četvrtom kolu FA Cupa

Stroj pepe Guardiole upravo se kao takav prikazao u 4:0 pobjedi ostvarenoj protiv Chelseaja u trećem kolu FA Cupa.

Julian Alvarez i Phil Foden (Foto: Afp)

U posljednjoj današnjoj utakmici trećeg kola engleskog FA Cupa, Manchester City vrlo je lako savladao Chelsea rezultatom 4:0, a još poraznije po Bluese djeluje činjenica da su Građani nakon trećeg pogotka susret odigrali s pola uložene snage.

Rico Lewis protiv Southamptona Guardiola o svom čudesnom 18-godišnjaku: "On je sad naš ključni igrač!" divider

Osim toga, City je igrao u kombiniranom sastavu, gdje u početnoj postavi momčadi Pepa Guardiole nije bilo Edersona, Joaa Cancela, Kevina De Bruynea, Ilkaya Gundogana, Johna Stonesa, Nathana Akea i Erlinga Brauta Haalanda.

Potter izvukao najbolje što ima, no završio je razbijen

S druge strane, Graham Potter je izvukao na teren najbolje što ima na raspolaganju, no to mu nije pomoglo. Od četiri poluvremena koja su u četiri dana odigrali protiv Cityja, zadovoljili su tek ono prvo.

Ovog puta izdržao je Chelsea do 23. minute, kad ih je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca načeo Riyad Mahrez. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0 i to pogotkom Juliana Alvareza iz slobodnog udarca.

A onda je uslijedila Cityjeva magija kod trećeg pogotka. Prekrasnu akciju u kojoj je sudjelovalo šest igrača završio je Phil Foden, pospremivši u gol asistenciju Walkera.

Nogometaši Wrexhama Petoligaša je 2020. godine kupila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, a večeras su ispisali pravu nogometnu bajku divider

U četvrtom kolu čeka nas spektakl

U drugom dijelu su građani očito malo povukli kočnicu, a dojam je da bi s ovakvim stanjem na terenu postigli i šest ili sedam pogodaka da im je to trebalo. Ovako su postigli tek jedan, u samom završnici susreta, kad je još jednom pokazano na bijelu točku. Ovog puta je siguran izvođač bio Mahrez, za svoj drugi pogodak na ovom susretu.

City tako odlazi u četvrto kolo, gdje bismo mogli gledati trenutno najveći mogući susret engleskog nogometa. Na Etihadu bi trebalo dočekati Arsenala, koji prije toga mora odraditi posao na gostovanju kod trećeligaša Oxforda. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider