Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pričat će se danima...

Madridski mediji podijeljeni, talijanski ujedinjeni rigaju vatru: ''Koja pljačka''

Reakcije na kraj utakmice između Reala i Juventusa očekivano su burne.

Galerija Naslovnice talijanskih medija nakon Real - Juve Naslovnice talijanskih medija nakon Real - Juve Naslovnice talijanskih medija nakon Real - Juve +4 Naslovnice talijanskih medija nakon Real - Juve

Odluka engleskog suca Michaela Olivera da u 93. minuti uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Juventusa dosudi penal za domaćina očekivano je digla veliku buru u cijelom nogometnom svijetu.

Duel Benatije i Lucasa Vasqueza za jedne je očiti kazneni udarac, za druge je neviđeni previd i pogreška suca koja je direktno u polufinale gurnula Real, a iz Europe izbacila Juventus.

Kontakta je očigledno bilo, no je li taj intenzitet bio dovoljan da Oliver takvom lakoćom pokaže na penal debelo u sudačkoj nadoknadi ovakve utakmice, raspravljalo se sinoć u kafićima i na društvenim mrežama.

Jedno je sigurno, Juventus nije doživio herojski preokret, možda i najveći povratak u povijesti Lige prvaka s obzirom da veliki zaostatak nije stizao na svom terenu već u dvorištu aktualnog prvaka. Real i drugu sezonu u nizu prolazi u polufinale uz veliku buru oko mogućeg sudačkog poguranca (Bayern).

Najpoznatiji madridski sportski listovi Marca i As podijeljeni su oko penala. Za Marcu nema dvojbe da je bio, dok sudački ekspert Asa, bivši sudac Eduardo Iturralde, tvrdi da je Oliver ipak prelako puhnuo u zviždaljku.

Mediji u Kataloniji su, naravno, na strani Realova protivnika, pa tako Sport piše kako se radi o ''pljački stoljeća'' i skandalu.

S druge strane, mediji na Apeninskom poluotoku ujedinjeni su u osudi odluke suca. Kao što su bili ujedinjeni u slavljenju čudesnog Romina povratka iz mrtvih i izbacivanju Barcelone, tako sada žale što i Juve nije izbacio Real u još većem povratku nakon prve utakmice četvrtfinala.

''Koja pljačka'', vrišti s naslovnice rimskog Corriere dello Sporta, dok ''Bijes i ponos'', stoji na naslovnici milanske Gazzette dello Sport. Torinski Tuttosport spominje i kako je Pierluigi Collina birao suca te pogriješio davši engleskom sucu, na kraju se ipak pokazalo, važnu utakmicu.

Corriere della Sera piše kako je Juve zaslužio više te spominje veliki povratak Marija Mandžukića koji nije zabio 100 dana. Rimska La Repubblica navodi kako se Juventusov san srušio nakon sumnjivog kontakta u sudačkoj nadoknadi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider