Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vlastiti životni put

Modrićeva autobiografija: "Ključne utakmice, ključni akteri, ključni igrači i treneri, svi su unutra''

Početkom studenog svjetlo dana ugledat će autobiografija Luke Modrića "Moja igra". Knjiga će prikazati njegov pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska među nogometne velikane i titule najboljeg nogometaša svijeta.

Luka Modrić (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Od skromnih početaka, preko milijunskih transfera i veličanstvenih nogometnih podviga pa sve do ruske bajke s Vatrenima. Zapravo, cijeli Modrićev život sažet je u Lukinoj autobiografiji koju je pisao sa sportskim novinarom i prijateljem Robertom Matteonijem.

Knjiga izlazi 4. studenog, a prema riječima urednice knjige, ona je:

"Emotivna i dinamična. Dakle, Luka govori o tragičnom događaju koji ga je obilježio u djetinjstvu. Njegova povezanost s djedom Lukom i općenito njegova povezanost sa svojom obitelji. Jednostavnost shvaćanja onoga što je u životu bitno", izjavila je Diana Matulić.

Naravno, fokus knjige je na samom nogometu.

"Ključne utakmice, ključni akteri, ključni igrači i treneri koji su utjecali na njegovu karijeru, svi su unutra. Od Zidanea, Ancelottija, Ronalda, Dalića, Ćorluke i brojnih drugih", rekla je Matulić.

Predgovore knjige pisali su svjetski nogometni velikani, kao što su SIR Alex Ferguson i Zvonimir Boban.

Modrićev tuel Lemaru (Screenshot) Modrićev potez s kraja utakmice najbolji detalj razočaravajućeg madridskog derbija divider

''On je dokaz da talent nadjačava mišiće. Luka Modrić sjajan je uzor svim mladim igračima, bez obzira na visinu, stas i snagu", stoji u predgovoru Alexa Fergusona.

"Oboje su bili počašćeni našim pozivom da napišu predgovor. Sir Ferguson stoga što je on bio čovjek koji je htio dovesti Luku u Manchester United i što je dao tu izjavu kada ga je proglasio najboljim igračem Premierlige već ranije, prije nego što je Luka to potvrdio. Puno ranije", objasnila je Diana Matulić.

Knjiga će donijeti i Lukin pogled i na suđenje Zdravku Mamiću.

Je li bilo dileme da ste uopće stavi u knjigu ili se znalo od početka?

"Nije, apsolutno nije. To je bitan dio. Zapravo taj dio ga je ključno odredio za Rusiju. Pomoglo je da upali motor jedne odlučnosti u njemu", izjavila je urednica knjige.

Knjiga će biti prevedena na deset stranih jezika, a u njoj ćemo iz prve ruke doznati, primjerice, kako se Modrić osjećao prilikom izvođenja ona dva slavna 11-erca na Svjetskom prvenstvu protiv Danske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider