Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era

Ancelotti će ovo prvi put učiniti Modriću u El Clasicu otkad je na klupi Real Madrida

Luka Modrić prvi put neće startati u El Clasicu otkako je Carlo Ancelotti trener

Modrić i Ancelotti (Foto: Profimedia)

Nogometaši Real Madrida i Barcelone odigrat će ovu subotu El Clasico u 11. kolu LaLige, a prvi put u obje ere Carla Ancelottija na klupi Kraljevskog kluba Luka Modrić neće biti starter u najvećoj utakmici španjolskog nogometa.

Modrić je u utorak u Ligi prvaka odigrao cijeli susret protiv Brage, a Toni Kroos nije odigrao ni minute unatoč činjenici da je na momente bilo potrebe za boljom kontrolom lopte Reala. Ali španjolski mediji nagađaju kako je Ancelotti svjesno poduzeo taj rizik jer želi Nijemca imati odmornog za Katalonce.

Luka Modrić Ancelotti odgovorio na pitanje hoće li Modrić startati u El Clasicu: "On me ne traži objašnjenja" divider

Dodaju kako je to znak da Luka Modrić neće startati u bijelom dresu ovaj put, to nije tako neobično za ovu sezonu u kojoj sve češće svoje minute dobiva s klupe, ali je vrlo neobično konkretno za ovaj okršaj. Naime, bit će to prvi put otkako je Ancelotti na klupi da legendarne „desetke“ Kraljevskog kluba neće biti na travnjaku od prve minute protiv Barcelone.

U svoje dvije ere na klupi bijelih Carlo Ancelotti je vodio ukupno 13 utakmica protiv Barce u La Ligi, Superkupu i Copi del Rey, gubio je, pobjeđivao, nikad nije remizirao, ali nikad – baš nikad okršaj protiv najljućeg rivala nije startao bez Luke na travnjaku.

Luka Modrić Modriću je i sekunda dovoljna da ispiše povijest: Hoće li mu Ancelotti dati priliku u El Clasicu? divider

Na konferenciji za medije Ancelotti je već najavio svoj potez i objasnio ga medijima, ali i Modriću, za kojeg kaže da mirne duše prihvaća ovu situaciju.

"Ne moram mu ništa objašnjavati, bude li potrebno, objasnit ću mu kako stvari stoje, ali on je profesionalac i neće me ni pitati“, rekao je Ancelotti.

Iako je obično El Clasico startao s Modrićem i Kroosom, ovaj put samo jedan od njih će biti na travnjaku, a iako su obojica već veterani, Nijemac je pet godina mlađi i reprezentativni je umirovljenik pa, između ostalog, Ancelotti vjeruje kako je i svježiji od Luke za ovu utakmicu.

Tablica La Lige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider