Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zbilja velika stvar

Navijači Barcelone Luki Modriću odali najveće moguće priznanje

Teško da jedan igrač može dobiti veće priznanje od činjenice kako je najveća želja mrskog rivala. Još kad se radi o Realu i Barci, dalje nema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni Ronaldo, ni Bale, ni Sergio Ramos. Članovi Barcelone žele u svom klubu gledati najviše Luku Modrića. Ovu nevjerojatno priznanje hrvatski je nogometaš dobio u anketi sportskog lista iz Barcelone Mundo Deportivo koji je proveo anketu među 300 ''sociosa'', članova kluba koji na demokratskim izborima svake četiri godine biraju predsjednika.

No nisu ispitanici morali birati između nogometaša najveće rivala. Modrića su izabrali između svih nogometaša. Iza njega su na listi bivši igrač Barce kojeg je kao dječaka oteo Arsenal Hector Bellerin te David Silva iz Manchester Cityja.

Treba reći i kako je polovica ispitanih (53%) reklo kako je zadovoljno trenutnim kadrom na Camp Nouu, ali Modrić je iskočio kao prvo ime među onima koji bi mogli pojačati njihov klub.

Hrvatski veznjak spominjao se u kontekstu katalonskog ponosa još kao igrač Tottenhama. Čak su mu katalonski novinari jednom prilikom uručili dres Barce nakon čega je nastala ona poznata fotografija koja se spominjala prilikom dolaska u Real.

Kakva bi to veza bila...

Vjerojatno navijači Barcelone još nisu zaboravili sjajnu Modrićevu partiju u El Clasicu kada je dobio pohvale sa svih strana. Pod dojmom je tada bila SER Catalunya koja je napravila temu pod egidom: zašto Barcelona nije uzela Modrića, a bio joj je na pladnju još 2008.?

Da je Barca pratila Modrića i imala ga na pladnju, otkrio je Bojan Krkić, otac bivšeg istoimenog Barcelonina nogometaša.

Mnogi se stručnjaci slažu kako bi se Modrić idealno uklopio u generaciju Barcelone koja je harala španjolskim nogometom posljednjih osam godina (6 titula prvaka) te su mnogi u Kataloniji žalili što ga se njihov klub nije dočepao kao ''prirodne zamjene za Xavija''.

No tu je Real ipak odnio pobjedu i doveo ga 2012. što je naplatio s dvije Lige prvaka u čijim je osvajanjima Hrvat bio jedan od ključnih igrača. Ipak, pomalo čudno zvuči kako Luka još nije osvojio naslov u Primeri, a veliku priliku za to ima ove sezone jer Madriđani trenutno imaju šest bodova ispred najvećeg rivala.

Još jedan igrač Reala se spominje kao pojačanje koje bi dobro došlo u obrani. To je junak Reala Sergio Ramos kojeg očito navijači Barce jako cijene. Zanimljivo, uz Ramosa od obrambenih igrača tu je i naš Darijo Srna koji još uvijek čeka rasplet oko mogućeg dolaska na Camp Nou.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider