Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čačić ima jasnu sliku

Modrić potvrdio da igrači jedva čekaju početak i huk s tribina!

Luka Modrić i Ante Čačić bili su gosti konferencije za novinare uoči utakmice Hrvatska - Ukrajina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednje druženje s novinarima uoči važnog susreta u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju iduće godine protiv Ukrajine odradili su izbornik Ante Čačić i kapetan Luka Modrić. Veznjak Real Madrida zračio je pozitivnom energijom i optimizmom.

Vatreni jedva čekaju da utakmica krene

"Hvala Bogu nakon dosta vremena konačno ćemo imati publiku na svojoj strani, a to je nešto zbog čega smo svi sretni i zbog čega jedva čekamo utakmicu. Siguran sam da će biti prava atmosfera i vjerujem da će publika biti naš 12. igrač. Trebamo sutra pomoć navijača, pogotovo u teškim trenutcima ako neće sve ići po planu. Vjerujem da ćemo na kraju uz njihovu podršku ostvariti pozitivan rezultat".

"Igramo kod kuće i ne bježimo od uloge favorita. Respektiramo Ukrajinu koja je kao ekipa dosta bolja nego na Europskom prvenstvu. Prvi su nam pratitelji na ljestvici i samim time najozbiljnija prijetnja".

Kao mali ste gledali Andrija Ševčenka.

"Sigurno da je bio jedan od najboljih napadača svijeta u prošlosti. Osvojio je i Zlatnu loptu. Bio je veliki igrač i sada je krenuo u trenerske vode. S Ukrajinom radi odličan posao i ja mu želim svu sreću, osim kada igra protiv nas".

Ukrajince je zanimalo hoće li Luka Modrić biti onaj pravi sutra protiv njihove reprezentacije.

"Vidjet ćemo, nadam se da ću biti na nivou. I da ću odigrati pravu utakmicu za reprezentaciju. Hrvatska nikada nije bila jedan igrač, kod nas je uvijek najvažniji kolektiv, pa onda pojedinci dolaze do izražaja. Ne želim se stavljati u prvi plan, a ako svi budemo na visokom nivou, sve će biti u redu", kaže Luka koji je potom malo analizirao i Ukrajince.

"Najbitniji smo mi u toj utakmici. Gledali smo Ukrajinu i mogu reći da su dosta kvalitetna ekipa s kvalitetnim pojedincima. Tu su prije svega Jarmolenko i Konopljanka. Znamo njihove slabe strane, ali ih nećemo isticati. Pokušat ćemo ih iskorsititi na terenu. Igramo kod kuće i naš je cilj imati posjed lopte, želimo dominirati".

Čačić ima jasnu sliku za petak

Izbornik Ante Čačić ima jasnu sliku što će i kako sutra u 20:45.

"Nemam dilema, ovih par dana sam raščistio i posljednju dilemu, tako da cijela javnost zna dobar dio naše momčadi. Rekao bih da mnogi znaju koja bi trebala biti početna postava", otkrio je Čačić, pa objasnio važnost utakmice za Hrvatsku.

"Radi se o jako važnoj utakmici. Stigli smo na pola puta ovih kvalifikacija, pa kao domaćini imamo visoka očekivanja. Nas zadovoljava samo pobjeda. Godinu i pol dana sam živio u virtualnom svijetu u kojem je reprezentacija omražena, ali sutrašnje pune tribine su dokaz koliko narod voli ovu momčad. To je zasluga ovih igrača koji su se plasirali u Francusku, pa sada još bolje krenuli u nove kvalifikacije. Oni zaslužuju podršku, nadam se da će sve proći u željenom tonu i da neće biti nikakvih neugodnih situacija".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider