Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE PITA VIŠE ZA NOVCE

Luis Suarez stiže kod Messija: Trebao bi imati trostruka manja primanja nego Stipe Biuk!?

Luis Suarez završio je epizodu u brazilskom Gremiju i sad će se pridružiti Leu Messiju u Miamiju.

Lionel Messi i Luis Suarez (Foto: Afp)

Sjajnu godinu proveo je Luis Suarez u brazilskom Gremiju, što najbolje dokazuje nagrada za najboljeg igrača lige.

36-godišnji Suarez u 53 utakmica postigao je 26 pogodaka, čemu je pridodao 17 asistencije te je potvrdio kako i dalje nije za staro željezo.

Ispunit će želju i opet zaigrati s Messijem

S Gremiom ipak nije produžio ugovor, ali nije odabrao niti mirovinu. Vjerojatno će ispuniti svoju želju i još jednom zaigrati s Leom Messijem, s kojim je svlačionicu dijelio u Barceloni.

Ipak, mediji su se raspisali o tome kako postoji jedan problem oko Suarezovog dolaska u Inter Miami. Radi se o financijama.

Momčad Davida Beckhama već ima tri "designated playera", odnosno igrača zvijezde, koje svaki klub ima pravo dovesti, a da ne ulazi u njihov propisani budžet plaća. Nažalost i budžet im je pri vrhu, tako da je potrebno pronaći neko rješenje.

Ako je vjerovati informacijama kojima raspolaže Mirror, Suarezu je najvažnije ponovno zaigrati s Argenticem te mu primanja uopće nisu bitna. Prema onome što su oni pisali, Suarez će s Miamijem potpisati ugovor koji mu garantira 200 tisuća dolara godišnje.

Ne bi bio među najplaćenijima ni u HNL-u

Čisto za usporedbu, nedavno smo pisali o plaćama hrvatskih igrača u MLS-u, gdje je otkriveno kako je Stipe Biuk na 650 tisuća, Dario Župarić na 940 tisuća, a Damir Kreilach, koji je već prava zvijezda MLS lige, na 1.4 milijuna dolara godišnje.

Prema tome je jasno kako će Suarez zaigrati za plaću kakva niti u HNL-u ne bi bila među najvećima. Sve samo da bi još jednom zaigrao sa svojim prijateljem, a tko zna, možda naprave i ono što su jednom u šali najavili, zajedno se umirove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider