Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Utakmica prepuna golova i preokreta: Atletico se raspao pred Žutim zidom i ostao bez polufinala

Borussia Dortmund je osigurala plasman u polufinale Lige prvaka.

Navijači Borussije Dortmund (Foto: Afp)

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka Borussia Dortmund je svladala Atletico Madrida rezultatom 4:2 i tako nadoknadila poraz od 1:2 iz prvog susreta koji je odigran u Madridu.

Njemački sastav je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Adeyemi je probio lijevu stranu i dodao na pet metara za Sabitzera, kojem je uspio u blok ući Gimenez.

Španjolci su uzvratili u petoj minuti, Alvaro Morata je sam krenuo prema suparničkim vratima, ali je pucao pored desne stative. U 16. minuti je zaprijetio Julian Brandt, ali je Jan Oblak bio spreman. Bolju igru Borussija je okrunila vodstvom u 34. minuti, a strijelc je bio upravo Brandt.

Mats Hummels je uputio sjajnu loptu do Brandt koji je pucao malo iskosa pogodivši ispod Oblaka za 1-0. Samo pet minuta kasnije bilo je 2-0 i to ponovo preko lijeve strane. Ovoga puta Maatsen je pucao silovito s lijeve strane pogodivši za 2:0.

Atletico se vratio u život na otvaranju drugog dijela smanjivši u 49. minuti autogolom Hummelsa. Gosti su imali korner, Mario Hermoso je pucao glavom, a Hummels nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu. U 64. minuti Španjolci su izjednačili preko Angela Corree, no Borusija je fantastičnom igrom u razmaku od 71. do 74. minute zabila dva gola za velikih 4:2.

U 71. minuti ubacio je Sabitzer s lijeve strane, a Füllkrug glavom pogodio dalji kut Oblakovog gola. Tri minute kasnije i Sabitzer se upisao među strijelce pogodivši s ruba kaznenog prostora za konačnih 4:2.

U drugom četvrtfinalnom susretu PSG je svladao Barcelonu i osigurao plasman u polufinale.

Golove Fullkruga i Sabitzera možete vidjeti OVDJE i OVDJE.

Crveni za Ronalda Arauja VIDEO Araujo ostavio Barcelonu na cjedilu: Pogledajte crveni karton koji je PSG-u otvorio veliku šansu divider

Navijači Barcelone VIDEO Gnjusne uvrede odzvanjale Barcelonom uoči Lige prvaka: Realovci su zgroženi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider