Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEKAD NIJE BILO MOGUĆE

Dokaz pada i krize nekad velike Barcelone: Čudesni tinejdžer odustao od njihove ponude i skrenuo za London

Iako se činilo da je sve u vezi s prelaskom sjajnog Lucasa Bergvalla u Barcelonu riješeno, on je na kraju ipak odabrao Tottenham.

Lucas Bergvall (Foto: Profimedia)

Posljednjih dana u Barceloni su već trljali ruke. Imali su praktički riješen posao s dovođenjem jednog od najvećih talenata europskog nogometa. 

Lucas Bergvall, klinac koji je sve oduševio partijama za Djurgarden, bio je praktički njihov. Svi su mediji pisali o tome kako je i sam igrač, koji je danas napunio 18 godina, od početka imao samo Barcelonu na umu te da za njega nije bilo druge opcije.

U Barceloni već slavili, a malac skrenuo u Tottenham

To očito nije bila istina jer je na samom kraju prijelaznog roka došlo do preokreta, a Barci je propadao posao, čime se samo dokazalo da je daleko od statusa kakav je imala prije desetak ili čak manje godina.

Naime, Bergvall, već s avionskom kartom za Barcelonu u džepu, ipak je promijenio svoju destinaciju.

Njegov novi klub bit će Tottenham, koji će Djurgardenu isplatiti deset milijuna eura odštete, a mladi Bergvall danas će staviti svoj potpis na ugovor sa Spursima.

Dokaz da je Barcelona u ozbiljnoj krizi

Trenutačno nije poznato što je to točno odvratilo ovog mladca od prelaska u klub za koji je sam izjavio kako je ispunjenje snova, no očito su u Tottenhamu pronašli pokoju stavku ugovora koja je švedskog wonderkida navela na promjenu odluke.

Tako se samo nastavlja teško vrijeme za Barcelonu, koja zbog financijskih problema ima redovne poteškoće s dovođenjem i registriranjem igrača, a sad je počela ostajati i bez poslova za kakve je donedavno bilo zicer da, ako je Barcelona u igri, drugi uglavnom ne moraju ni pokušavati.

Teška su vremena na Camp Nouu, a navijači se boje da bi mogla doći još teža.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider