Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno igrača Istre

VIDEO Najbolji golman domaće lige ove sezone izabrao najbolje u HNL-u po pozicijama

Istrin Lovro Majkić otkrio je za Dnevnik Nove TV najbolje igrače u HNL-u po pozicijama.

I on i njegova Istra postali su malo-pomalo hit prvenstva. Iako je cijelu sezonu u sjeni reprezentativnih vratara, jedinica kluba s Alda Drosine, Lovro Majkić, uvjerljivo je najsigurniji čuvar mreže u HNL-u ove sezone.

"Imao sam napuknuće bubrega na treningu. Kad sam došao u Istru, slomio sam sve četiri kosti u šaci te sam to morao operirati. Debitirao sam i branio osam utakmica pa mi je puklo rame i morao sam također pauzirati", započeo je Lovro Mjakić, golman Istre za Dnevnik Nove TV.

No to ga nije spriječilo da u 33 nastupa, u čak 17 utakmica ne primi pogodak. Uvjerljivo je najsigurniji vratar lige. S 18 godina došao je u Istru, koja se profilirala kao klub sa sjajnim golmanima.

"Obrana je zaslužna za dobar dio tih utakmica bez primljenog gola. Ali nije još kraj, još su dvije utakmice ostale, treba to još odraditi."
Čekaju ih Lokomotiva i Slaven i prilika za plasman u Europu.

"Mnogi su nas vidjeli kao kandidata za ispadanje, a ne kandidata za Europu. Znao sam kad se momčad okupila da ćemo biti dobri. Kroz cijelu sezonu isto razmišljamo, isto se ponašamo, nema neke velike euforije."

Idol mu je Cityjev Ederson.

Izabrao je i najbolje po pozicijama u HNL-u, na golu je to Livaković, najbolji mu je stoper Marešić, najbolji bek Hujber, najbolji vezni Petrušenko, najbolje krilo Bočkaj, najbolji napadač Erceg, a najbolji penaldžija Krstanović.

Strast su mu tetovaže.

"To je nešto što volim, moja strast. Da bih tetovirao nešto nogometno, moralo bi to biti nešto posebno, primjerice naslov svjetskog prvaka", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider