Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sezona u opasnosti

Bayern trese kriza, eskalirao sukob uoči PSG-a, a legenda pronašla krivca: "Zna se tko mora otići"

Bayern trese upravljačka kriza, u središtu pozornosti njemačkih medija sukob je trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamdižića. Puno toga ovisit će o ishodu večerašnjeg uzvratnog okršaja s PSG-om u četvrtfinalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hansi Flick ili Hasan Salihamidžić?

Legenda Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus ne vidi njihovu zajedničku budućnost u Münchenu. Matthäus hvali trenera, ali ga i kritizira.

"Njih dvojica više neće surađivati u sljedećoj sezoni", napisao je 60-godišnjak u svojoj kolumni za Skysport.de. "Ja to ovako vidim: jedan od njih dvojice morat će otići", misli slavni njemački nogometaš.

Bayern trese kriza

Radi se o sukobu koji je dugo tinjao u FC Hollywoodu, a posljednjih se tjedana rasplamsao. Domaći poraz od PSG-a u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka doveo ga je do usijanja, remi sa slabašnim Unionom u Bundesligi dodatno ga raspirio. U Bayernu je zbog toga oglašena uzbuna, postoji realna opasnost da nastala kriza upropastiti Bayernovu sezonu, od koje su Bavarci puno očekivali.

gol expired Ibrahimović propušta sljedeće kolo: Posljednja prilika za Mandžu? divider

Čelnici bavarskog kluba posljednjih dana pokušali su relativizirati razmirice između trenera Flicka i sportskog direktora Salihamidžića, no kapetan Manuel Neuer skinuo je rukavice i otvoreno kazao da se cijela situacija negativno odražava na momčad, čime je potvrdio da je to problem većih razmjera, a ne tek uobičajena trzavica.

"Bayern bi trebao pokušati zadržati Flicka, čak i ako ga DFB želi na mjestu izbornika reprezentacije. Međutim, klub mora sve napraviti da se Flick osjeća ugodno. Očito to trenutačno nije slučaj, a svi znamo što je ili tko je glavni razlog", primijetio je svjetski prvak i najbolji nogometaš svijeta 1990.

Matthäus: Trener je važniji

Matthäus se glasno upitao:

"Tko je važniji Bayernu? Ja mislim da je to u ovom slučaju trener."

Objasnio je zbog čega tako misli.

"Flick je najzaslužniji što se Bayern oporavio u rekordnom vremenu i postao najbolji u Europi. Vratio je prepoznatljivu igru, renovirao je Bayernov DNK. Ljubitelji nogometa Bayernu se opet dive, a glavni konkurenti zavide mu na uspjesima i napadačkom stilu."

gol expired Priča koja je dirnula cijelu Hrvatsku: Navijači Hajduka iz Slavonije pokrenuli akciju za Patrika i njegova oca divider

Ipak, Matthäus je kritizirao trenera Bayerna zbog nedavnih istupa.

"Nikome ne pomaže kada glavni trener na važna pitanja odgovara protupitanjem, kao što se događalo na posljednjim press-konferencijama. Takav pristup ne daje dobru sliku i slabi njegovu poziciju. To mu ne treba."

Ishod sukoba Flicka i Salihamdižića vjerojatno će dobrim dijelom ovisiti o raspletu večerašnjeg uzvratnog ogleda s PSG-om u Parizu. Parižani su u prvoj utakmici pobijedili 3:2, tako da Bayern očekuje težak zadatak.

Kako zaustaviti Mbappea?

Kako zaustaviti Kyliana Mbappea, to je glavno pitanje s kojim su se Bavarci sudarili.

"To je pitanje uključeno u cjelokupnu analizu. Jasno je što moramo raditi: držati pritisak na loptu, zatvoriti koridore i onemogućiti kvalitetne pasove, osigurati dubinu i pokušati isključiti Mbappea koliko god je to moguće. Zna se koliko je opasan, to ne trebamo ponavljati", kazao je Flick u najavi utakmice.

gol expired Perez ostaje na čelu Kraljevskog kluba: Moćni milijarder planira dovesti dvije velike zvijezde i zadržati Real na vrhu piramide divider

Bayernu je u prvoj utakmici jako nedostajao glavni napadač Robert Lewandowski, koji je počeo trenirati, ali neće ga biti ni u uzvratu. Bavarci su stvorili puno šansi, može se reći da su igrali dobro, ali realizacija je bila slaba. Ako poprave realizaciju, šanse za prolaz rapidno će im rasti. Naravno, nešto će se pitati i Parižane, kojima će u uzvratu nedostajati ozlijeđeni Marquinhos, no u sastav bi se mogli vratiti Marco Verratti i Alessandro Florenzi, koji su preboljeli koronu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider