Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srušili i veliki trio Reala

Liverpoolov trojac za povijest: Ovo još nitko nikad nije napravio u Ligi prvaka

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u Rimu protiv Rome odigrali 2:4 i s ukupnih 7:6 prošli dalje.

Galerija Sadio Mane (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) Sadio Mane i Roberto Firmino (Foto: AFP) +2 Roberto Firmino (Foto: AFP)

Liverpool je do uzvratne utakmice s Romom bio jedina momčad koja ove godine još nije poražena u Ligi prvaka. U 12 dosadašnjih utakmica, Redsi su upisali sedam pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Također, Kloppova družina postigla je više golova (40) od bilo koje druge momčadi.

Na putu do finala Liverpool se najviše oslanjao veličanstveni ofenzivni trojac, koji je protiv Rome srušio rekord ovog natjecanja i onaj koji je držao trio Reala. Mo Salah (10), Roberto Firmino (10) i Sadio Mane (9) najefikasniji su trojac jedne momčadi u Ligi prvaka, preskočivši na prvom mjestu Cristiana Ronalda, Balea i Benzemu u dresu Reala u sezoni 2013./14.

I dok će se mnogi okladiti kako je najbolji igrač Liverpoola u ovom natjecanju Salah, Roberto Firmino (10 golova, 7 asistencija) postao je prvi igrač u ovom desetljeću koji je upisao minimalno sedam golova i sedam asistencija u jednoj sezoni Ligi prvaka.

Spomenimo i za kraj kako su Roma i Liverpool postigli najviše golova (13) u jednom polufinalnom okršaju najprestižnijeg klupskog natjecanja u povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider