Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od europske lige

Rijeka nije uspjela: Imali gol za prolaz, ali Gent ih je brzo šokirao i obranio prednost

Gent je s ukupnih 3:2 izbacio Rijeku i plasirao se u skupinu Europske lige.

Galerija Rijeka - Gent (GOL.hr)

Nogometaši Rijeke nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u u uzvratnom susretu play-offa na Rujevici odigrali 1:1 protiv Genta, čime nisu uspjeli nadoknadili poraz 1:2 iz prve utakmice.

Rijeka je prije sedam dana izgubila sa 1:2, ali nažalost na Rujevici nije uspjela upisati pobjedu. Momčad Igora Bišćana vodila je 1:0 i imala rezultat koji je vodi dalje, ali radost je kratko trajala.

Rijeka je do sada tri puta igrala u Europskoj ligi, no nažalost posljednje dvije sezone svoj europski put završava u kvalifikacijama. Lani je ispala u 3. pretkolu od Sarpsporga, a ovoga puta u završnoj rundi kvalifikacija od Genta.

Puljić zabio, gosti odmah uzvratili

Rijeka je povela u 32. minuti golom Jakova Puljića, no samo dvije minute kasnije izjednačio je Igor Plastun, a do kraja susreta više nije bilo golova.

Igor Bišćan je imao dosta problema u slaganju momčadi, zbog ozljeda, a u 19. minuti ozlijedio se i prvi napadač Antonio Čolak.

Prvu priliku Rijeka je imala u 12. minuti. Acosty je prošao po desnoj strani i odlično ubacio u kazneni prostor, no Lončar je pucao pored gola. U 32. minuti Rujevica je 'eksplodirala'. Lončar je s lijeve strane ubacio na drugu stativu, gdje je Acosty vratio do Puljića, a on sa 7-8 metara zabio pod vratnicu za vodstvo domaćina.

Nažalost, radost je kratko trajala. Samo dvije minute kasnije stoper Plastun je zabio iz gužve za 1:1.

Rijeka napadala, ali Gent se obranio

Prvu opasnost u nastavku susret vidjeli smo pred vratima belgijskog sastava, strijelac prvog gola Puljić pokušao je u 58. minuti izvana, ali vratar Kaminski je obranio. Šest minuta kasnije zaprijetio je Halilović, ali je bio neprecizan.

Možda i najbolju priliku za pogodak koji bi domaćine odveo u produžetak, Rijeka je imala u 90. minuti kada je belgijska obrana odbila jednu loptu, a Puljić natrčao na odbijanac i prebacio gol.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider