Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
city ipak prejak

Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu!

Dinamo je izgubio od Manchester Cityja rezultatom 2:0 u 2. kolu Lige prvaka.

Galerija Raheem Sterling (Foto: AFP) Phil Foden i Raheem Sterling (Foto. AFP) Phil Foden (Foto. AFP) +3 Raheem Sterling (Foto: AFP)

Manchester City ipak je bio prejak za Dinamo te je na kraju slavio s 2:0 na svom Etihadu. Dinamo se dobro branio sve do 66. minute kada je gol za Man City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza, a na 2-0 je povećao 19-godišnji Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo nije imao izrazitu šansu na utakmici, a engleski prvak se jako ispromašivao, pogotovu u prvom dijelu.

Ranije su u ovoj skupini nogometaši Šahtara osvojili sva tri boda kao gosti pobijedivši sa 2-1 Atalantu.

Slavlje Bayerna (Foto: AFP) Kovačev Bayern priredio povijesno razbijanje: Uvalio ''sedmicu'' i osramotio finalista Lige prvaka divider

Hrvatski prvak je pružio dobar otpor moćnome Cityu, čija momčad vrijedi 12 puta više od Dinamove, a taj otpor obećava pred sljedeće susrete u skupini.

Nenad Bjelica je ponovno utakmicu počeo s tri stopera, kao i protiv Atalante, a Pep Guardiola je u posljednji trenutak ostao bez ozlijeđenoga Kevina de Bruynea, dok je drugog najboljeg igrača Sterlinga ostavio na klupi.

Sreća pomogla Dinamu u prvom dijelu

Dinamo je uspio u naumu da izdrži bez rano primljenoga gola na Etihadu, a kombinacija sreće, dobrih obrana Livakovića i neučinkovitosti napadača Citya, hrvatski prvak je na odmor otišao s 0-0. U 13. minuti Aguero izlazi sam ispred Livakovića, a Dinamov vratar brani njegov pokušaj, a u 18. minuti Zagrepčani upućuju prvi udarac u okvir gola Citya - Dilaverov udarac glavom lako brani Ederson. City je u 22. minuti propustio veliku priliku - udarac Gundogana zaustavila je greda, a dvije minute kasnije David Silva promašuje sa svega četiri-pet metara udaljenosti od gola. Unatoč velikoj nadmoći u prilikama i posjedu, City nije uspio zabiti u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo bez golova.

Je li Dinamo mogao do boda kod Cityja?

Ukupno glasova:

Sterling ušao i prelomio utakmicu

Dinamova obrana dobro je započela i drugo poluvrijeme, branili su se odlično sve do 66. minute, kada je zabio Sterling, koji je ušao u igru 13 minuta ranije. Mahrez je prošao Stojanovića na desnoj strani i ubacio loptu koju je Sterling s pet metara zakucao pod gredu. U 76. minuti Bjelica vuče hrabar potez i vadi stopera Theophilea, a ubacuje Gavranovića.

 U 79. minuti Aguero iz izgledne prilike puca tik pored vratnice, a u 82. minuti došlo je do provjere VAR-om mogućeg penala za City kada je Perić nagazio Aguera, ali su suci odlučili da nema prekršaja. I kada se očekivao kraj, u petoj minuti sudačke nadoknade, doslovce u zadniim sekundama, na 2-0 povećao je preciznim šutem u sami lijevi kut Phil Foden, koji je kao i prvi strijelac i dodavač kod drugoga gola Sterling, ušao s klupe.

Šahtar istaknuo kandidaturu za drugo mjesto, kao i Dinamo

Ranije su u ovoj skupini nogometaši Šahtara osvojili sva tri boda kao gosti pobijedivši sa 2-1 Atalantu. Pobjednički pogodak za Ukrajince na stadionu San Siro u Milanu postigao je Izraelac Manor Solomon u posljednjoj akciji na utakmici. Atalanta je povela u 28. minuti golom Duvana Zapate, a izjednačio je Junior Moraes u 41. minuti. Momčad iz Bergama je u 16. minuti propustila realizirati kazneni udarac, kad je Pjatov obranio Iličićev pokušaj.Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je svih 90 minuta za Atalantu i bio jedan od boljih pojedinaca.

U 3. kolu Dinamo gostuje kod Šahtara 22. listopada, a City dočekuje Atalantu.

Phil Foden i Raheem Sterling (Foto. AFP) Phil Foden i Raheem Sterling (Foto. AFP)

MANCHESTER CITY - DINAMO ZAGREB 2-0

Pred 41.000 gledatelja na stadionu Etihad sudio je Gozubuyuk iz Nizozemske.

Strijelci: 1-0 Sterling (66), 2-0 Foden (90+5)

MANCHESTER CITY: Ederson - Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy - B. Silva (Sterling, 53), Rodri, D. Silva (Foden, 90+1)- Mahrez, Agüero (Jesus, 89), Sterling

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile (Gavranović, 76), Dilaver, Perić, Leovac - Moro, Ademi, Olmo - Oršić (Gojak, 62), Petković (Atiemwen, 83)

 

Manchester City - Dinamo 2:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider