Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od povratka u vrh

Uložili milijune, a predzadnji su: Slavnog trenera suspendirao vlastiti klub

Pod novim vlasnikom i trenerom očekivao se povratak u vrh, ali umjesto toga prijeti im borba za ostanak.

Marcelo Bielsa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski prvoligaš Lille odlučio se privremeno suspendirati slavnog argentinskog trenera Marcela Bielsu zbog loših rezultata, a istodobno su objavili da će momčad u "periodu tranzicije" voditi Luis Campos.

Bielsa (62), u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom El Loco (Luđak), jedan je od najneobičnijih nogometnih trenera uopće, poznat po nadasve neobičnim metodama rada i odnosu prema suradnicima i medijima.

U Lille je Bielsa stigao ove u svibnju ove godine, ali unatoč potrošenih 60 milijuna eura za pojačanje, klub sa sjevera Francuske ima svega tri pobjede iz 13 utakmica i pretposljednji je na ljestvici. Bielsi je presudio poraz kod Amiensa (0:3) u ponedjeljak, a predsjednik Lillea Gerard Lopez za privremenog trenera je postavio svog savjetnika Camposa.

Bielsa je u karijeri vodio Argentinu i Čile, Athletic Bilbao, Marseille i Lazio, u kojem je trener bio svega dva dana.

Španjolsko-luksemburški biznismen Lopez postao je novi vlasnik Lillea početkom godine kada je kupio većinski udio u klubu. Njegov cilj je vratiti trostrukog prvaka Franuske, koji je zadnji naslov osvojio 2011., na staze stare slave, ali zasad mu to nije pošlo za rukom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider